Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ σε σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Παλλήνης
Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ σε σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Παλλήνης

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, υπό τον δήμαρχο Αθανάσιο Ζούτσο, συμμετείχε ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του  Πεντελικού (ΣΠΑ.), διά του προέδρου του και γενικού γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος ενημέρωσε τους παρισταμένους για τα θέματα σχεδιασμού, καθώς και τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί από τον Δήμο Παλλήνης, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Καταγράφηκαν οι δράσεις και αρμοδιότητες που έχουν κατανεμηθεί, ο στόλος των οχημάτων, τα διαθέσιμα μέσα επικοινωνίας, που είναι διαθέσιμα από τον Δήμο, καθώς και όλα τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των φορέων της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Παλλήνης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Αθανάσιος Ζούτσος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Παλλήνης Πολιτικής Προστασίας, Αλέκος Πυργιώτης, και Πρασίνου, Βασίλειος Δημητριάδης, ο διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Παλλήνης, αντιπύραρχος Κώστας Ιωάννης και ο υποπυραγός Ανδρέας Κλάδης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης, Γρηγόριος Δήμος, καθώς και οι εμπλεκόμενοι με την Πολιτική Προστασία υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Παλλήνης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Για άλλη μία χρονιά η συνεργασία και ο συντονισμός που έχουμε με τον Δήμο Παλλήνης είναι υποδειγματικός. Ο ΣΠΑΠ έχει διαθέσει κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, βυτιοφόρο όχημα, επανδρωμένο με συμβασιούχους εργαζομένους του Συνδέσμου, το οποίο κινείται σε όλο το Δήμο Παλλήνης, στα όρια με τον Δήμο Βριλησσίων και στο Πάτημα Χαλανδρίου με στόχο την καλύτερη εποπτεία των δύσκολων σημείων όπου με βάση τον σχεδιασμό μας και τις κατευθύνσεις που μας δίνει το Πυροσβεστικό Σώμα, είναι πιθανόν να παρουσιαστούν έκτακτα περιστατικά.

»Ο Σύνδεσμος στο πλαίσιο του προγράμματος καθαρισμών και αποψιλώσεων σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους – μέλη, διενήργησε καθαρισμούς σε σημεία τα οποία υποδείχθηκαν από τον Δήμο Παλλήνης, στον Λόφο Παλλήνης, καθώς και στην περιοχή του Πανοράματος, καθώς και σε άλλες αστικές περιοχές.

»Παράλληλα, ο ΣΠΑΠ και εφέτος επανδρώνει το Πυροφυλάκιο που βρίσκεται στο Πανόραμα της Παλλήνης, στη Μονή των Μυροφόρων.

»Ο ΣΠΑΠ και φέτος βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό. Είμαστε σε ετοιμότητα, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Μαζί με τους Δήμους – μέλη μας θα είμαστε σε εγρήγορση ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η εκδήλωση δυσάρεστων φαινομένων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet