Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ σε σύσκεψη της ΚΕΔΕ για τους δασικούς χάρτες
Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ σε σύσκεψη της ΚΕΔΕ για τους δασικούς χάρτες

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στη συνεδρίαση που διεξήγαγε η ΚΕΔΕ, σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, με τα προβλήματα που προκαλούνται και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της χώρας στην υλοποίηση του έργου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου.

Από τους Δήμους – μέλη του ΣΠΑΠ παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο δήμαρχος Παλλήνης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Θανάσης Ζούτσος, ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, και ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδας, Πέτρος Πουλάκης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας για το θέμα στο Δ.Σ. σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Από τη συζήτηση προκύπτει ότι λύθηκαν αρκετά θέματα, γεγονός που δείχνει ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η διάθεση, χωρίς ιδεοληψίες, μπορούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα και να οδηγήσουμε την Αυτοδιοίκηση και τη χώρα στον δρόμο για έξοδο από την κρίση. Ευχόμαστε και άλλα στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής να έχουν ή να υιοθετήσουν την ίδια αντίληψη με τον κ. υπουργό, ότι δηλαδή η ειλικρινής συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγεί σε λύσεις».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αναπληρωτής υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Εξαιρούνται της ανάρτησης στους δασικούς χάρτες, όποια ακίνητα έχουν οικοδομική άδεια ή άλλη διοικητική πράξη».

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης:

«Το νομοσχέδιο που ρυθμίζει την ανάρτηση των δασικών χαρτών παρά τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία σωστού χωροταξικού σχεδιασμού. Από την άλλη όμως δημιουργεί προβλήματα επειδή οι χάρτες δεν έχουν τα θεωρημένα από τις πολεοδομικές υπηρεσίες σχέδια πόλης και όρια οικισμών, επειδή δεν λαμβάνονται υπόψη εποικιστικές εκτάσεις και οι αναδασμοί, επειδή οι δασικές υπηρεσίες περιέλαβαν χαρακτήρισαν ως αναδασωτέες εκτάσεις ανέκαθεν γεωργικού και οικιστικού χαρακτήρα και επειδή κλήθηκαν οι δήμοι και ιδιαίτερα οι μικροί, να φέρουν σε πέρας ένα έργο δυσανάλογο των δυνατοτήτων τους.

»Οι απαντήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός ήταν ικανοποιητικές, εκείνο που μένει είναι να αποδειχθεί ότι το σημερινό κλίμα συνεργασίας, όπως είπε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, θα συνεχιστεί προς όφελος της Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet