Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στην κινητοποίηση κατά των διοδίων στη Βόρεια Αττική
Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στην κινητοποίηση κατά των διοδίων στη Βόρεια Αττική

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης ενάντια στην επικείμενη επιβολή διοδίων σε περιοχές των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου. Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και πολιτών και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία κα Ανάπλαση του Πεντελικού, Βλ. Σιώμος, μετά τη λήξη της κινητοποίησης δήλωσε:

«Είμαστε, ως Σύνδεσμος, αλλά και εγώ προσωπικά κάθετα αντίθετοι στην επιβολή οποιουδήποτε είδους διοδίου και είμαστε στο πλευρό των Δήμων – μελών μας, αλλά και του Δήμου Ωρωπού και για τον λόγο αυτό συμμετέχουμε στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας. Είμαστε αντίθετοι διότι αυτή η επιβολή θα επιφέρει σοβαρές κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, επειδή δεν υπάρχουν εναλλακτικές παράπλευρες ασφαλείς διαδρομές, με συνέπεια τη διάχυση της υπερτοπικής κυκλοφορίας στο δευτερεύον δημοτικό οδικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και σημαντική ρυπογόνα επιβάρυνση στο περιβάλλον. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν, όχι μόνον για τους κατοίκους, αλλά και για τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες, τους εργαζομένους και τους επισκέπτες στις περιοχές που προγραμματίζεται η επιβολή παράπλευρων διοδίων.

»Οτιδήποτε επιβαρύνει το περιβάλλον θα μας βρει απέναντι και αυτό ήταν, είναι και θα είναι το απόλυτο κριτήριό μας για τη συμμετοχή μας σε ανάλογες δράσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ως Σύνδεσμος θα συμμετέχουμε σε κάθε αγωνιστική δράση κατά της επιβολής νέων διοδίων οποιασδήποτε μορφής επιβληθούν τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet