“Παρών” στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο θέατρο Ρεματιάς ο ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

“Παρών” στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο θέατρο Ρεματιάς ο ΣΠΑΠ

Εθελοντικό Κλιμάκιο του ΣΠΑΠ συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά από εμπρησμό στο Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαΐου 2015. Οι εθελοντές του Συνδέσμου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Βλάσση Σιώμο, συνέδραμαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή με δέκα οχήματα και 30 πυροσβέστες.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής βρέθηκαν κάτω από τις κερκίδες γκαζάκια, ένα εκ των οποίων ήταν άθικτο, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς εντοπίστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν δύο εστίες εμπρησμού, μία στο κέντρο των κερκίδων και μία στην άκρη του θεάτρου.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ δήλωσε σχετικά:

«Είναι λυπηρό που ένας χώρος πολιτισμού, όπως το Θέατρο της Ρεματιάς, έγινε στόχος ανεγκέφαλων εμπρηστών. Ο ΣΠΑΠ, όπως σε κάθε περίπτωση που απειλείται από πυρκαγιά χώρος σε Δήμο- μέλος του, ήταν παρών και θα συνεχίσει να είναι, λειτουργώντας προστατευτικά για το δασικό και αστικό μας πράσινο. Είναι κρίμα που καταστράφηκε μερικώς αυτός ο ιστορικός χώρος πολιτισμού. Θα είμαστε όμως εδώ για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, με κάθε εθελοντή που διαθέτουμε, για την αποκατάστασή του και την επαναφορά του σε λειτουργία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet