Ο ΣΠΑΠ «θωρακίζει» το Πεντελικό για την αντιπυρική περίοδο
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ «θωρακίζει» το Πεντελικό για την αντιπυρική περίοδο

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινάει την 1η Μαΐου ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκληρώνει το έργο της πλήρωσης με νερό των υδατοδεξαμενών πλήρωσης ελικοπτέρων ανοικτού τύπου που έχει εγκαταστήσει ο Σύνδεσμος σε διάφορα σημεία του Πεντελικού Όρους.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε από τις υδατοδεξαμενές του Συνδέσμου που βρίσκονται στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Πραγματοποιούμε σήμερα μια πολύ σημαντική εργασία στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Συνδέσμου για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο.

»Οι υδατοδεξαμενές είναι ένα σημαντικό εργαλείο στον τομέα της πρόληψης. Για τον λόγο αυτό ο ΣΠΑΠ έχει εγκαταστήσει και συντηρήσει ένα σημαντικό αριθμό δεξαμενών, σε διάφορα σημεία του Πεντελικού. Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης έχουμε δύο δεξαμενές 40.000 λίτρων η καθεμία.

»Οι υδατοδεξαμενές δημιουργούν σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, διότι δίνουν τη δυνατότητα στα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος να λαμβάνουν νερό τάχιστα, χωρίς να απομακρύνονται από την εστία πυρκαγιάς, σε σημεία που γειτνιάζουν με τον αστικό ιστό, κερδίζοντας χρόνο συνεχούς επέμβασης στο σημείο του συμβάντος, επειδή ακριβώς δεν απομακρύνονται για να εφοδιασθούν στη θάλασσα ή αλλού. Παράλληλα η μεγαλύτερη ευελιξία των ελικοπτέρων δίνει τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης στο σημείο που έχει εκδηλωθεί κάποιο συμβάν, κερδίζοντας χρόνο, έως ότου αφιχθούν και άλλα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

»Ο Σύνδεσμός μας θα συνεχίσει αυτόν τον μήνα και τον επόμενο με όλες τις απαραίτητες δράσεις που απαιτούνται για τη θέση του μηχανισμού πρόληψης που διαθέτουμε σε πλήρη ετοιμότητα. Διενεργούμε καθαρισμούς χόρτων και ξερών κλαδιών, τόσο στο βουνό, όσο κυρίως και σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, θα συμμετέχουμε σε αντίστοιχους καθαρισμούς που θα διενεργούν οι Δήμοι – μέλη μας, διανοίγουμε δασικούς δρόμους, προετοιμάζουμε οχήματα, υδατοδεξαμενές και πυροφυλάκια του Συνδέσμου, ώστε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet