Ο ΣΠΑΠ στην προσπάθεια αντιμετώπισης των καταστροφών στη Δυτ. Αττική
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ στην προσπάθεια αντιμετώπισης των καταστροφών στη Δυτ. Αττική

Ομάδα εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με επικεφαλής τον πρόεδρό του και γενικό γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμου, εξοπλισμένη με οχήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό, συμμετείχε ενεργά στο κλιμάκιο της ΚΕΔΕ που βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές των Μεγάρων και της Μάνδρας προκειμένου να συνδράμουν τους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων στην αντιμετώπιση των καταστροφών που δημιούργησαν οι πρωτοφανούς εντάσεως πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο του ΣΠΑΠ, αρχικά στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων και στη συνέχεια στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, μετέφερε άρρωστους συνανθρώπους μας στο Θριάσιο Νοσοκομείο, πραγματοποίησε αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα και συμμετείχε στον καθαρισμό καταστημάτων και σπιτιών από χώματα, νερά, υλικά και μπάζα.

Το κλιμάκιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, αποτελείτο από τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ και γ.γ. του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο, τον δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων και πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Γιώργο Ψαθά, και τον τέως δήμαρχο Κηφισιάς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Νίκο Χιωτάκη. Στην επιχείρηση της ΚΕΔΕ συμμετείχαν η Εθελοντική Ομάδα του ΣΠΑΠ, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και η Εθελοντική Ομάδα Άνοιξης του Δήμου Διονύσου.

Το κλιμάκιο του ΣΠΑΠ επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και τα δημαρχεία Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση από τους δημάρχους Γιάννα Κριεκούκη και Γρηγόριο Σταμούλη, αντίστοιχα, καθώς και το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου και ενημερώθηκε από τους εφημερεύοντες ιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου για την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή από πλευράς νεκρών, τραυματιών, αλλά και αγνοουμένων.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί:

«Συναντούμε μια βιβλική καταστροφή, όπου και αν γυρίσουμε το βλέμμα μας. Σίγουρα κάτι δεν έχει γίνει καλά και φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση, αλλά τώρα δεν είναι ώρα να ψάξουμε τι και ποιος φταίει. Είμαστε εδώ σύσσωμες οι δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να συνδράμουμε τους Δήμους Μεγαρέων και Μάνδρας – Ειδυλλίας, αλλά κυρίως να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που τη στιγμή αυτή έχουν πραγματικά ανάγκη.

»Θα ήθελα να συγχαρώ τις δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με ενότητα για ακόμη μία φορά επιδεικνύει ανεπτυγμένο αίσθημα προσφοράς και καθήκοντος, στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να συνδράμουν στην ανακούφιση των πληγεισών περιοχών και πολιτών. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και το Εθελοντικό Κλιμάκιο Άνοιξης του Δήμου Διονύσου, οι οποίοι για άλλη μία φορά με αυταπάρνηση και αυτοθυσία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet