Ο ΣΠΑΠ στη συνεδρίαση της Επιτρ. Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΔΑ
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ στη συνεδρίαση της Επιτρ. Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΔΑ

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος και το μέλος του Δ.Σ. ΣΠΑΠ και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στο πλαίσιο της προσπάθειας συντονισμού όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας της Αυτοδιοίκησης.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ δήλωσε:

«Η σημερινή μας σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα επικοδομητική όσον αφορά τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της προετοιμασίας όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καιρικών φαινομένων τη χειμερινή περίοδο στην οποία και εισερχόμεθα. Είναι ιδιαίτερης σημασίας η καλή επιχειρησιακή σχεδίαση και ο πλήρης έλεγχος και συντονισμός των επιχειρήσεων μέσα από ένα άριστο σύστημα επικοινωνιών. Παράλληλα, η σωστή εκπαίδευση αιρετών, εργαζομένων και εθελοντών θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια για άρτια οργάνωση από πλευράς Αυτοδιοίκησης.

Συζητήσαμε θέματα αντιμετώπισης χιονοπτώσεων και παγετού, όπως η καλά οργανωμένη προετοιμασία του προσωπικού, η καλή συντήρηση και διαθεσιμότητα εκχιονιστικών μηχανημάτων, η έγκαιρη προμήθεια υλικών. Η Επιτροπή ζήτησε να γίνεται στο μέλλον η εκπαίδευση αιρετών, εθελοντών και υπηρεσιακών παραγόντων στα θέματα Πολιτικής Προστασίας από το Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα προτείναμε τρόπους για τη σταδιακή προώθηση της χρήσης της ψηφίδας από όλους τους Δήμους με στόχο τον περιορισμό της περιβαλλοντικής μόλυνσης που προκαλείται από το αλάτι.

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω την αναγκαιότητα για περαιτέρω ενίσχυση του εθελοντισμού στην Αττική, που παρά την καλή δουλειά που έχει γίνει στον τομέα αυτό από τους Συνδέσμους, πάντα υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης. Στον τομέα αυτό προτείνουμε την ίδρυση Εθελοντικών Κλιμακίων, καθώς και τη δημιουργία τμήματος, αλλά και θέσης ειδικού συμβούλου Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Δήμο και Σύνδεσμο Δήμων.

Πιστεύω ότι, για άλλη μια χρονιά, θα είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών και παρόντες όποτε χρειαστεί, προκειμένου να πράξουμε το ανθρωπίνως δυνατό για να κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των συμπολιτών μας στους Δήμους Μέλη μας, υπό δύσκολες συνθήκες, όπως το πράττουμε χρόνια τώρα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet