Ο ΣΠΑΠ στο 6ο Αντάμωμα Χορωδιών Δημοτικών Σχολείων Δήμου Πεντέλης
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ στο 6ο Αντάμωμα Χορωδιών Δημοτικών Σχολείων Δήμου Πεντέλης

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνδιοργάνωσε με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Πεντέλης το 6ο Αντάμωμα Σχολικών Χορωδιών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πεντέλης.

Στο φετινό αντάμωμα με βασικό τίτλο «τα παιδιά τραγουδούν για το περιβάλλον» γιορτάσθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με έμφαση στη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο ελληνικό τραγούδι και το φυσικό μας περιβάλλον.

Συμμετείχαν το 1o Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, η δημοτική σύμβουλος Άντα Χάνου-Μπούσουλα, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης από πλευράς Δήμου Πεντέλης, ο πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης, Νικόλαος Κόλιας, ο αντιδήμαρχος Νέας Πεντέλης, Λευτέρης Κιτσούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Γιώργος Δρόσος και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας για να γιορτάσουμε, μέσα από αυτό το φεστιβάλ την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που ήταν πριν δύο ημέρες, καθώς και τη διαχρονική σχέση της μουσικής με το φυσικό περιβάλλον, που ξεκινά στο παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι και φτάνει ως τις μέρες μας. 

»Θα ήθελα να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά των χορωδιών για την εξαιρετική τους ερμηνεία στη σημερινή εκδήλωση και να τονίσω ότι η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται στο να ευαισθητοποιήσουμε τις νέες γενιές στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε για να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά ένα καλύτερο κόσμο από τον δικό μας. Θα είμαστε κοντά στις χορωδίες των Σχολείων του Δήμου μας, τους μαθητές, τους γονείς τους και τους δασκάλους τους, ώστε να επαναλάβουμε και πάλι εκδηλώσεις σαν την αποψινή.

»Χαρίζουμε ένα λουλουδάκι σε κάθε παιδί που συμμετέχει σήμερα, για να το φυτέψει στην αυλή ή στο μπαλκόνι, ώστε να κάνουμε όλοι μαζί πιο όμορφο το περιβάλλον μας και κατ΄ επέκταση τη ζωή μας.

»Εύχομαι στα παιδιά και στους γονείς τους καλό καλοκαίρι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet