Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων δίπλα στην «Κιβωτό του Κόσμου»
Αυτοδιοίκηση

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων δίπλα στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, προάγοντας τη συνεργασία με φορείς κοινωνικά ευαισθητοποιημένους σε ζητήματα παιδικής πρόνοιας, επισκέφθηκε, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, τις κεντρικές εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της ενημερώθηκε για τις ανάγκες των παιδιών από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, ιδρυτή της ανθρωπιστικής οργάνωσης, καθώς και για το μεγαλόπνοο κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο που επιτελεί με υπευθυνότητα εδώ και πολλά χρόνια.

Η κα Πατούλη ξεναγήθηκε στους χώρους των εγκαταστάσεων, συνομίλησε με το έμψυχο επιστημονικό και στελεχιακό προσωπικό της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ μοιράστηκε μοναδικές στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και πηγαίας αγάπης με τους μικρούς φίλους της «Κιβωτού». Πρόκειται, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της προέδρου του Ομίλου, «για μία κοιτίδα παιδικών χαμόγελων και ζεστής αγκαλιάς που αναπτύσσονται σε ένα άριστο οικογενειακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπου η αγάπη, ο σεβασμός και η αφοσίωση στον συνάνθρωπο είναι συνώνυμα των υπέρτατων σκοπών που υπηρετεί επάξια η “Κιβωτός του Κόσμου”».

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη:

«Ο Όμιλός μας θα σταθεί αρωγός ενόψει των εορτών, αλλά και σε ένα πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας, με στόχο την ουσιαστική στήριξη του κοινωνικού λειτουργήματος που επιτελείται. Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι δικά μας παιδιά και αυτό δε πρέπει να το ξεχνάμε. Οφείλουμε με κάθε τρόπο να είμαστε δίπλα στις ανάγκες κάθε ανθρωπιστικής οργάνωσης στη χώρα μας και να στηρίζουμε με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα το τεράστιο έργο τους. Η “Κιβωτός του Κόσμου” και προσωπικά ο δημιουργός της πατέρας Αντώνιος αποτελούν σπουδαία πρότυπα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε βαθιά κρίση αξιών και θεσμών. Με όχημα τις αρχές που πρεσβεύει η UNESCO διεθνώς χτίζουμε καθημερινά γέφυρες αγάπης και ανθρωπισμού με φορείς της Κοινωνίας που αγκαλιάζουν τον Άνθρωπο, τις ανάγκες του και προσφέρουν στις νέες γενιές ένα καλύτερο και αισιόδοξο μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet