Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ «Δικαίωμά μου» με επίκεντρο το Παιδί
Αυτοδιοίκηση

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ «Δικαίωμά μου» με επίκεντρο το Παιδί

Με αφετηρία την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών οικογενειών που απειλούνται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η UNESCO Βορείων Προαστίων συμπράττει με άλλους τέσσερις φορείς συμμετέχοντας ως ιδρυτικό μέλος στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Δικαίωμά μου».

Με αφορμή τη σύσταση του φορέα «Δικαίωμά μου», η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώνουμε δυνάμεις για το παιδί και τα δικαιώματά του. Μαζί με άλλους τέσσερις φορείς υπερασπίζουμε το δικαίωμα κάθε παιδιού στην ασφάλεια, στη στέγη, σε ένα επίπεδο διαβίωσης ικανό να του εξασφαλίζει ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη. Έχοντας ως αρχή ότι τα δικαιώματα έχουν θεσπιστεί για να ισχύουν και σε αντίθετη περίπτωση οφείλουμε να τα διεκδικούμε και να τα υπερασπίζουμε, εμείς με το “Δικαίωμά μου” θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα στο πλευρό κάθε παιδιού που κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο. Είναι σημαντικό οι οικογένειες και τα παιδιά που απειλούνται να γνωρίζουν ότι στον αγώνα ενάντια στον “πέλεκυ” των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν είναι μόνοι».

Στόχος της ΑΜΚΕ «Δικαίωμά μου» είναι να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα των παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων εξυπηρετούνται όπως ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις και αποφάσεις.

Εκτός από τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων, στο «Δικαίωμά μου» συμμετέχουν, επίσης, οι φορείς:

  1. Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.
  2. Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Καρκινάκι».
  3. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.
  4. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet