Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων στηρίζει πρωτοβουλίες του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Αμαρουσίου
Αυτοδιοίκηση

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων στηρίζει πρωτοβουλίες του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Αμαρουσίου

Στηρίζοντας το έργο προσφοράς στον άνθρωπο και στη νεολαία που επιτελεί το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το Γραφείο Νεότητας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση – ομιλία του πολυπράγμονα μαθηματικού Νίκου Λυγερού με θέμα «Νοημοσύνη και Πίστη».

Εκπροσωπώντας την πρόεδρο του Ομίλου, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αμαρουσίου, Ελένη Λέκκα, χαιρέτισε την εκδήλωση συγχαίροντας το Γραφείο Νεότητας του Ιερού Ναού για τις στοχευμένες ενέργειες στήριξης των νέων.

«Με χαρά βρίσκομαι απόψε κοντά σας, κοντά σε αληθινούς ανθρώπους της προσφοράς και της αγάπης προς τα παιδιά μας, κοντά σε ανθρώπους με σημαντικό και ουσιαστικό έργο για τη στήριξη της νεολαίας μας. Ο εθελοντισμός μπορείς να είναι πολυεπίπεδος και μπορεί να έχει πολλές προεκτάσεις. Και η παιδεία αποτελεί ένα καίριο πεδίο προσφοράς. Τέτοιες προσπάθειες οφείλουμε όλοι να τις επιβραβεύουμε, να τις αναδεικνύουμε, να τις αναπαράγουμε, να τις πολλαπλασιάζουμε» τόνισε η κ. Λέκκα.

Αναφερόμενη στα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της παιδείας που υπηρετεί ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, αλλά και με επίκεντρο τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η στήριξή της σε πρωτοβουλίες και προσπάθειες που δίνουν βήμα σε ανθρώπους να αναδείξουν τις γνώσεις και τις απόψεις τους, η κ. Λέκκα, μετέφερε το μήνυμα της προέδρου του Ομίλου, Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, και συγκεκριμένα το εξής:

«Η Εκκλησία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαπαιδαγώγηση των νέων μας μέσα από πρωτοβουλίες που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες τους και ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου φαίνεται ότι έχει πιάσει τον παλμό τους. Το κοινωνικό φροντιστήριο για την υποστήριξη των παιδιών οικονομικά ασθενών οικογενειών αποτελεί μία τέτοια αξιέπαινη πρωτοβουλία εθελοντικής προσφοράς. Μία στήριξη ουσίας για τις οικογένειες τους και τα ίδια τα παιδιά. Το να εργάζεται κανείς εθελοντικά στην ενισχυτική διδασκαλία και προετοιμασία των παιδιών στα μαθήματα του σχολείου με στόχο την πρόσβαση στο αγαθό της γνώσης και της εκπαίδευσης ισότιμα απ΄ όλους και ακολούθως σε ίσες ευκαιρίες στην ακαδημαϊκή γνώση και επαγγελματική σταδιοδρομία, αποτελεί μία πράξη υψίστης σημασίας. Το να προσφέρεις εργασία ανιδιοτελώς, χρόνο, γνώσεις, ενέργεια, λύσεις, όχι μόνο ως θέληση προσφοράς αλλά και πραγματοποίησή της με μετρήσιμο αποτέλεσμα, είναι μεγαλείο ψυχής. Μέσα από τέτοιες ενέργειες προσφοράς στη νέα γενιά οικοδομούμε το αύριο της κοινωνίας και της Ελλάδας μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet