Ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. εγκαινιάζει δράσεις με σκοπό τον ψηφιακό γραμματισμό των πολιτών
Αυτοδιοίκηση

Ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. εγκαινιάζει δράσεις με σκοπό τον ψηφιακό γραμματισμό των πολιτών

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων εγκαινιάζει δράσεις με σκοπό τον ψηφιακό γραμματισμό των πολιτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Παγκόσμια Πρόσβαση στην Πληροφόρηση.

Σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου σημειώνεται:

«Η UNESCO ενέκρινε το ψήφισμα 38Γ/ 70 την 28η Σεπτεμβρίου να εορτάζεται η «Διεθνής Ημέρα για την Παγκόσμια Πρόσβαση στην Πληροφόρηση» (IDUAI). Η πρόσβαση στις πληροφορίες συνδέεται άμεσα με τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης (SDG), και συγκεκριμένα με τον στόχο 16.10, «να εξασφαλιστεί η πρόσβαση του κοινού στις πληροφορίες και να προστατευθούν οι θεμελιώδεις ελευθερίες».

»Με την ευκαιρία αυτή, το Διεθνές Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Επικοινωνίας (IPDC) της UNESCO θα οργανώσει την IPDCtalks, μια παγκόσμια σειρά εκδηλώσεων με στόχο να τονίσει τη σημασία της πρόσβασης στην πληροφόρηση σε όλες τις αναπτυξιακές προσπάθειες σε όλον τον κόσμο».

Στη χώρα μας, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Bορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, το 37% των Ελλήνων δεν έχει πρόσβαση στην πληροφόρηση και στη γνώση μέσω του Διαδικτύου.

«Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός δημιουργεί χάσμα γενεών και ψηφιακό αποκλεισμό. Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και άλλους φορείς ξεκινά δράσεις και προγράμματα με σκοπό τον πληροφοριακό γραμματισμό των πολιτών (media Literacy).

»Στόχος μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη με σκοπό όλοι οι πολίτες να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία, να αναπτύξουν κριτική ικανότητα στη διαχείρισή της και τέλος να μπορούν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του μαγικού κόσμου των ΜΜΕ και του Διαδικτύου» επισήμανε η κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet