Πάνω από 20.000 θεατές απόλαυσαν το Φεστιβάλ Γαλατσίου 2018
Αυτοδιοίκηση

Πάνω από 20.000 θεατές απόλαυσαν το Φεστιβάλ Γαλατσίου 2018

Ένα ξεχωριστό ταξίδι έριξε «αυλαία» την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 έπειτα από τρεις μήνες πολιτιστικής προσφοράς… Ο λόγος για το καλοκαιρινό Φεστιβάλ Γαλατσίου 2018 το οποίο φιλοξένησε, σύμφωνα με τον Δήμο Γαλατσίου, πάνω από 20.000 θεατές, όχι μόνο από το Γαλάτσι, αλλά από όλη την Αττική, καθώς η φήμη του διαδίδεται όλο και περισσότερο, έξω από τα όρια της πόλης.

Όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του, με ελεύθερη είσοδο στη συντριπτική τους πλειονότητα, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο πανέμορφο Άλσος Βεΐκου, καθώς και στην πόλη και να περάσουν ένα αξιομνημόνευτο πολιτιστικό καλοκαίρι με καταξιωμένους καλλιτέχνες που παρουσίασαν φημισμένες θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες στο ανοιχτό θέατρο του Άλσους.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ άνοιξε στις 28 Ιουνίου με τη μοναδική συναυλία του μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Χατζηγιάννη, με χιλιάδες κόσμου να τραγουδούν τις μελωδίες του. Από το ημερολόγιο του καλοκαιρινού Φεστιβάλ 2018 δεν έλειψαν οι σελίδες εκείνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη του κοινού. Η συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, της Αναστασίας Ζαννή, του Βαγγέλη Γερμανού, του Πάνου Κατσιμίχα με τον Βασίλη Καζούλη, αλλά και αυτή του Γιάννη Ζουγανέλη με τη Γιώτα Γιάννα και τον Διονύση Τσακνή, του Τόνη Σφήνου, ήταν μερικές από τις βραδιές που περίσσεψε ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση. Μια ακόμη σημαντική σελίδα για το φετινό Φεστιβάλ γράφτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου με την εκπληκτική παράσταση «Ορέστης» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, ενώ με ιδιαίτερη θέρμη αγκαλιάστηκαν οι θεατρικές παραστάσεις «Η Δίκη του Σωκράτη» του Γιάννη Μόρτζου, το «Μόλις χώρισα», η «Άγρια Δύση», «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες», ο «Ράφτης Κυριών», αλλά και η παράσταση της Θεατρικής Σκηνής του Δήμου Γαλατσίου η «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ κ.ά.

Ο Δήμος Γαλατσίου υποδέχθηκε την UNESCO σε ένα τριήμερο αφιέρωμα στον πολιτισμό των πέντε ηπείρων διοργανώνοντας το 2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ, ενώ οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου συνέβαλαν σημαντικά στο διήμερο αφιερωμένο στα ήθη και έθιμά του τόπου μας ταξιδεύοντας το κοινό νοερά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Από το φετινό Φεστιβάλ δεν έλειψαν οι παραστάσεις Καραγκιόζη από τον θίασο του Σωκράτη Κοτσορέ και του Θανάση Σπυρόπουλου στις πλατείες του Δήμου, αλλά και τα παιδικά καλλιτεχνικά εργαστήρια στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Το Καμίνι» που χάρισαν χαμόγελα και δημιουργικές ώρες στους μικρούς μας φίλους.

Ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, τόνισε σχετικά ότι: «Η δημοτική Αρχή επενδύει σταθερά στον πολιτισμό, τον οποίο ο Δήμος μας θεωρεί σύμμαχο στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ο πολιτισμός είναι αυτός που θα μας δείξει τον δρόμο για την κοινωνική αλληλεγγύη, τις ανθρωπιστικές αξίες, την παιδεία και την καλλιέργεια του πνεύματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet