Πανελλαδική στάση εργασίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 16 Ιουνίου
Αυτοδιοίκηση

Πανελλαδική στάση εργασίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 16 Ιουνίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις των ιδιωτών που έχουν εμπλακεί στον τομέα της καθαριότητας των Δήμων, όπως και στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων από την πλευρά ορισμένων αιρετών.

Στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιουνίου 2015 οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα), ζητώντας από την πολιτική ηγεσία να άρει την απαγόρευση προσλήψεων στους Δήμους, που σήμερα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης των υπηρεσιών τους.

Πρόβλημα το οποίο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “επιχειρούν να εκμεταλλευτούν συγκεκριμένα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα με στόχο, σε συνεννόηση και με τους αιρετούς, να τους εκχωρηθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων. Οι Δήμοι Κέρκυρας, Ελευσίνας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Πάργας, Ιωαννιτών και Σουλίου κ.ά. αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα”.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: “Η παράταση των συμβάσεων των ιδιωτών για την καθαριότητα στους Δήμους μέχρι το τέλος του 2015, που αποφάσισε η κυβέρνηση με διάταξη που ενσωματώθηκε και ψηφίστηκε με τον Νόμο 4325/2015, άνοιξε την όρεξη στα μεγάλα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα που διεκδικούν «μονιμοποίηση» της σχέσης που αντιτίθεται πλήρως στον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά από την κυβέρνηση να καταργήσει ΑΜΕΣΑ το άρθρο 61 του Νόμου 3979/2011, που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων των Δήμων σε ιδιώτες, όπως επίσης και την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες και επείγουσες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού.

Δηλώνει επίσης αποφασισμένη να μείνει σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και καλεί σε εγρήγορση και άμεση παρέμβαση τους Συλλόγους-Μέλη της, όπου επιχειρείται εκχώρηση της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet