Παράδοση εξοπλισμού στην Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Παράδοση εξοπλισμού στην Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Στο πλαίσιο του προγράμματος καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης ΚΑΡΠΑ, το οποίο υλοποιεί το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων από το 2013 έως σήμερα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Αμαρουσίου δωρεά εξοπλισμού από τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ,  δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, προς τον πρόεδρο της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ), Παντελή Καστρινάκη.

Το πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ έχει υλοποιηθεί σε περισσότερους από 40 Δήμους-μέλη του Δικτύου, προσφέροντας ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και ουσιαστική εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στις Α’ Βοήθειες σε έκτακτες ανάγκες όπως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ξένο σώμα στον λάρυγγα- πνιγμονή, λιποθυμία, δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), τραύμα, αιμορραγία, ρινορραγία,  έγκαυμα, διάσειση, διάστρεμμα, τσίμπημα σφήκας – μέλισσας, ηλίαση, υποθερμία κ.ά.

Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε περιελάμβανε φορείο διάσωσης, φορείο ακινητοποίησης πολυτραυματία, ιμάντα ακινητοποίησης χταπόδι, ακινητοποιητή κεφαλής, ασκό αναζωογόνησης σιλικόνης ενηλίκων, ασκό αναζωογόνησης παιδιατρικό, φιάλη ιατρικού οξυγόνου 3 λίτρων διασωστικού τύπου και τσάντα μεταφοράς για φιάλη οξυγόνου 5lt.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ δήλωσε μετά την παράδοση του υλικού:

«Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας δοκιμάζεται, η συμβολή των εκπαιδευμένων δημοτών εθελοντών μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, με σκοπό την περαιτέρω βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση καταστροφών, όπου υπάρχει πιθανότητα τραυματισμών. Η πολυετής και πολύτιμη συνεργασία μας με την ΕΔΟΚ έχει αποφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα, που στην περίπτωση αυτή ερμηνεύονται σε προστασία των συνανθρώπων μας από απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Είμαστε ευγνώμονες για την αρωγή της ΕΔΟΚ, τα στελέχη της οποίας εθελοντικά όλα αυτά τα χρόνια και με ιδιαίτερη προθυμία έχουν βρεθεί σε οποιοδήποτε Δήμο-μέλος αιτήθηκε και σε οποιοδήποτε γεωγραφικό πλάτος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΔΟΚ σημείωσε:

«Μέσα στα έργα της ΕΔΟΚ κύριο λόγο παίζει η προώθηση και η εκπαίδευση των πολιτών στις πρώτες βοήθειες. Το ΕΔΔΥΠΠΥ, στενός συνεργάτης του σκοπού μας, μας προσφέρει τη δυνατότητα να το υλοποιούμε σε όλη την Ελλάδα. Πέραν αυτού είναι και βασικός χορηγός μας σε υγειονομικό υλικό, που είναι τόσο απαραίτητο στη συνέχεια του έργου μας. Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να έχουμε διαρκή συνεργασία, με πρώτη μας προτεραιότητα τους πολίτες της Ελλάδας».

Το πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ πλέον διευρύνεται, δίνοντας στους Δήμους-μέλη τη δυνατότητα να δημιουργήσουν Δημοτικές Εθελοντικές Ομάδες Προστασίας του Πολίτη. Το ΕΔΔΥΠΠΥ προτείνει στους Δήμους μέλη να δημιουργήσουν Εθελοντική Ομάδα δημοτών ή να εκπαιδεύσουν ήδη υπάρχουσες εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα όριά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet