Ζητούν παράταση 1 έτους για την αδειοδότηση αθλητικών χώρων
Αυτοδιοίκηση

Ζητούν παράταση 1 έτους για την αδειοδότηση αθλητικών χώρων

Την παράταση για ένα χρόνο της αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλους τους δήμους της χώρας με νομοθετική ρύθμιση, ζήτησε ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Ο κ. Γ. Πατούλης πραγματοποίησε επίσκεψη στο γραφείο του υφυπουργού μαζί με τους ομολόγους του από τους Δήμους Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο, Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, Σιθωνίας Γιάννη Τζίτζιο και Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο, προκειμένου να του εκθέσουν το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία των αθλητικών χώρων.

Όπως αναφέρθηκε, η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου 2014 που τέθηκε για την αδειοδότηση των αθλητικών χώρων δεν κατέστη δυνατόν να τηρηθεί, διότι, ένα μήνα πριν τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης. Με αυτό το δεδομένο καμία ενέργεια αδειοδότησης δεν μπορούσε να προωθηθεί. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι σήμερα αμέσως με την ανάληψη των νέων δημοτικών αρχών να μην είναι δυνατή η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων. Μάλιστα στους δήμους στους οποίους υπήρξε αλλαγή στο πρόσωπο του δημάρχου (στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων), οι νέες δημοτικές αρχές με την εγκατάστασή τους ανέλαβαν κλειστούς αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις. Για τους λόγους αυτούς κρίνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησής τους.

Στο αίτημα των δημάρχων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα, προκειμένου να δώσει την καλύτερη λύση, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Όπως ανακοινώθηκε, ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, Γιώργος Πατούλης, πρόκειται να ζητήσει από τους συναδέλφους δημάρχους να ανταποκριθούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε όλοι οι δήμοι της χώρας να αποκτήσουν απολύτως ασφαλείς και πιστοποιημένους αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις προς όφελος όλων των πολιτών.

Δείτε την επιστολή του επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση προς τον υφυπουργό Αθλητισμού για την παράταση προθεσμίας αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet