Παράταση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας ζητεί η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Παράταση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας ζητεί η ΚΕΔΕ

Την παράταση των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας έως τον Οκτώβριο του 2019, ζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Ένωσης, Γιώργου Πατούλη.

Με δεδομένο ότι τα προγράμματα έχουν χρονικό ορίζοντα λήξης τον ερχόμενο Ιούνιο, η ΚΕΔΕ δέχθηκε πληθώρα αιτημάτων από Δήμους της χώρας για την παράταση τους, προκειμένου να συμπεριληφθεί ολόκληρη η καλοκαιρινή περίοδος, όπου οι ανάγκες σε προσωπικό στους Δήμους είναι αυξημένες.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επικαιροποίησε τις προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις του για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Κατά την εισήγηση του ο κ. Πατούλης τόνισε από τα κοινωφελή προγράμματα υπάρχουν σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους και πρόσθεσε «η ανεργία παραμένει μεγάλη πληγή για τη χώρα μας και οφείλουμε όλοι μαζί, κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συνεργαστούμε και να αναλάβουμε συντεταγμένα πρωτοβουλίες για να δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα».

Στο πλαίσιο της πάγιας θέσης της ΚΕΔΕ για την απαραίτητη στελέχωση των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό, το Δ.Σ. στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων Δ.Ε. Γενικών Καθηκόντων στα σχολεία για την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους, με την προϋπόθεση να προβλέπεται η κάλυψη των αντίστοιχων δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζει κάθε δίκαιο αίτημα τους που στόχο έχει την επαρκή στελέχωση υπηρεσιών και δομών, προς όφελος των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet