Παρέμβαση Π. Καμάρα για «Κλεισθένη Ι» και Β΄ Αθηνών σε συνεδρίαση της Ν.Δ.
Αυτοδιοίκηση

Παρέμβαση Π. Καμάρα για «Κλεισθένη Ι» και Β΄ Αθηνών σε συνεδρίαση της Ν.Δ.

Ουσιαστική παρέμβαση σε πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Οργάνου της Νέας Δημοκρατίας έκανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και πρ. δήμαρχος Πεύκης, Παύλος Καμάρας.

Θίγοντας δύο θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα την περίοδο αυτή, την ψήφιση, δηλαδή, από τη Βουλή του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» και την τροπολογία για την κατάτμηση των εκλογικών Περιφερειών της Αττικής, ο κ. Καμάρας έδωσε το δικό του στίγμα.

Ως προς το σπάσιμο της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αττικής σε τρεις περιφέρειες και του Υπολοίπου Αττικής σε δύο, υπενθύμισε, ότι ήταν ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, της οποίας τελεί πρόεδρος, η οποία, με διαδοχικά ψηφίσματα, χαρακτήριζε τη διατήρηση των αχανών Περιφερειών ως «ντροπή για τη Δημοκρατία μας, που στερεί την, προβλεπόμενη από το Σύνταγμα, επιταγή για ισότιμη συμμετοχή των πολιτών, στο δικαίωμα του “εκλέγεσθαι”».

Ο κ. Καμάρας συνεχάρη τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως είπε, «για την τόλμη και αποφασιστικότητά σας, σε ένα θέμα που γνωρίζουμε όλοι τις έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις, σε όλα τα κόμματα». «Μια υπερψήφιση που δίδει τη δυνατότητα για άμεση εφαρμογή του Νόμου. Κυρίως όμως για τη συνέπεια την οποία επιδείξατε και στο θέμα αυτό. Μια έννοια, δυστυχώς, που σπανίζει πλέον τόσο στον “πολιτικό λόγο”, όσο και στον πολιτικό χώρο. Μια συνέπεια ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την υλοποίηση, των φειδωλών, αλήθεια, εξαγγελιών σας, εν όψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας» σημείωσε.

Ιδιαίτερα, όμως, ο κ. Καμάρας στάθηκε στο θέμα των επιπτώσεων που θα έχει η εφαρμογή της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ και κυρίως στην ίδια την κοινωνία.

Πρότεινε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που θα πρέπει να αναληφθούν από το κόμμα, όπως π.χ. η μη όξυνση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των υποψηφίων, «γεγονός που» -όπως επισήμανε- «μπορεί να μην είναι αναστρέψιμο για ενδεχόμενες συνεργασίες σε έναν β΄ γύρο» και άλλες πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε ισχυρή Αυτοδιοίκηση, αλλά και φιλικά προσκείμενες προς τις Ν.Δ. δημοτικές Αρχές. «Χωρίς», όπως τόνισε, «οιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης της ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης», «κάτι που δυστυχώς διαφαίνεται», όπως είπε, «στις προθέσεις της κυβερνώσας παράταξης με την αλλαγή του Εκλογικού Νόμου».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., παίρνοντας αμέσως μετά τον λόγο, συμφώνησε με τον κ. Καμάρα, για την ανάγκη ιεράρχησης των ΟΤΑ, που έχουν και πολιτικό βάρος, ενώ, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κ. Καμάρα, διεμήνυσε σε όλους να μην σπεύδουν να προκαταλάβουν το κόμμα, αφού η Ν.Δ., σεβόμενη την ανεξαρτησία της Τ.Α., θα πάρει τις αποφάσεις της τον κατάλληλο χρόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet