Παραμένουν τα πύρινα μέτωπα σε Κινέτα και Καλλιτεχνούπολη – Η Αττική μετρά τις πληγές της
Αυτοδιοίκηση

Παραμένουν τα πύρινα μέτωπα σε Κινέτα και Καλλιτεχνούπολη – Η Αττική μετρά τις πληγές της

Σε πλήρη εξέλιξη για τρίτη ημέρα παραμένουν οι πυρκαγιές στην Κινέτα και στην Καλλιτεχνούπολη.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας η φωτιά έχει δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι.

Σημειώνεται ότι χθες εκκενώθηκαν, με προτροπή των τοπικών αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 37 ατόμων, 20 υδροφόρες, τρία μηχανήματα του Στρατού, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας υπάρχει και η αρωγή των εναέριων μέσων, τριών ελικοπτέρων και δύο αεροσκαφών.

Παράλληλα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής επιχειρούν 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές με 6 οχήματα, 10 υδροφόρες, πέντε μηχανήματα του στρατού και ένα ελικόπτερο.

Ανυπολόγιστες ζημιές

Την ίδια ώρα ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές που άφησαν πίσω τους οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Μιλώντας στον Ant1 ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς εκτίμησε ότι ο αριθμός των σπιτιών που κάηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν. Όπως ανέφερε, τα καμένα σπίτια στην περιοχή ανέρχονται περίπου 1.500 – 2.000.

Με δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος ανέφερε ότι χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε, με τη συνδρομή της Τροχαίας, η μεταφορά όλων των κατεστραμμένων οχημάτων, ενώ σήμερα το πρωί ξεκινούν μηχανήματα να διώξουν τα αποκαΐδια από το παράλιο μέτωπο.

Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροδότηση, έκανε λόγο για «τεράστια καταστροφή» και εκτίμησε πως «η αποκατάστασή της θα πάρει μέρες, μπορεί και μήνα».

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet