Παρουσίαση λευκώματος για τον Ιωάννη Καποδίστρια, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Παρουσίαση λευκώματος για τον Ιωάννη Καποδίστρια, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, θα παρουσιάσει αύριο, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:00, το αφιερωματικό ημερολόγιο – λεύκωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια, με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας, ο Άνθρωπος, ο Διπλωμάτης, ο Πολιτικός», των εκδόσεων Μίλητος, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» τιμώντας την προσωπικότητα και το έργο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.

Η πρωτοβουλία της έκδοσης έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους τον Απρίλιο του 1827, με απόφαση της Γ΄ Εθνικής Συνέλευσης της Τροιζήνας.

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (πλατεία Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 8, Αθήνα).

Εκτός από τον κ. Γ. Πατούλη, που θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, στο έργο του Ιωάννη Καποδίστρια θα αναφερθεί με ομιλία της η καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτευμάτων, πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO, δρ. Μαίρη Μαρούλη-Ζηλεμένου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet