ΠΕΣΥΔΑΠ: Περιβαλλοντικά προβλήματα στη Λ. Σχιστού και στο Όρος Αιγάλεω
Αυτοδιοίκηση

ΠΕΣΥΔΑΠ: Περιβαλλοντικά προβλήματα στη Λ. Σχιστού και στο Όρος Αιγάλεω

Επί τάπητος έθεσε ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, στη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, την άθλια -από περιβαλλοντικής άποψης- κατάσταση που επικρατεί στη Λεωφόρο Σχιστού και στην ευρύτερη περιοχή του Όρους Αιγάλεω, καθώς και, όπως τόνισε, την αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης να ανταπεξέλθει στο πλαίσιο αυτό.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αυθαίρετη, παράνομη και συνεχιζόμενη κατάληψη τμημάτων δημόσιου χώρου της περιοχής, στην υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και στην εν γένει εγκληματική δραστηριότητα που συνεχίζεται από αγνώστους, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών. Μάλιστα, τονίστηκε ότι «οι αυθαίρετες απορρίψεις κάθε είδους αποβλήτων στο Όρος Αιγάλεω και ειδικότερα κατά μήκος της Λεωφόρου Σχιστού εγκυνομονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια λόγω πιθανών κατολισθήσεων του απορριμματικού όγκου που έχει συγκεντρωθεί».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΕΣΥΔΑΠ, και στην απουσία των κρατικών Αρχών στην περιφρούρηση του βουνού, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα καταστροφής υποδομών (λεηλασία φρεατίων, υδατοδεξαμενών κ.λπ.), κλοπών, παράνομης βόσκησης, αυθαίρετης δόμησης, απορρίψεων κάθε είδους αποβλήτων (στον πυρήνα και στις παρυφές του βουνού). Παράλληλα, αναδείχθηκε η αδράνεια των κρατικών υπηρεσιών στην απαγόρευση της λειτουργίας των μαντρών που γίνεται παράνομη διαχείριση μετάλλων (σκραπατζίδικα).

Η γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, αφού άκουσε με ενδιαφέρον την αναλυτική τοποθέτηση, αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν και δεσμεύτηκε να συνδράμει, στον βαθμό που της επιτρέπει ο θεσμικός της ρόλος, στην αντιμετώπισή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet