Πλήθος αιρετών της Αττικής στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΔΑ
Αυτοδιοίκηση

Πλήθος αιρετών της Αττικής στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΔΑ

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, δίχως τα βάρη και τις σκοτούρες της αυτοδιοικητικής καθημερινής ευθύνης, οι δήμαρχοι της Αττικής, στην πλειοψηφία τους, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και «καλωσόρισαν» το εκλογικό έτος 2019 με την κοπή της παραδοσιακής «βασιλόπιτας».

Υποδεχόμενος ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, τους συναδέλφους του, την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και δημοσιογράφους του αυτοδιοικητικού ρεπορτάζ, αναφέρθηκε στην ευθύνη της ΠΕΔΑ ως παράγοντα συσπείρωσης των αιρετών της Αττικής σε σχέση με τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους στόχους της, τα προβλήματα της, αλλά και τις προοπτικές της εν μέσω της διανυόμενης οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ επισήμανε με έμφαση ότι οι Δήμοι της Αττικής ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό στις ευθύνες τους έναντι των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, ότι «έκαναν με το παραπάνω όσα έπρεπε και μπορούσαν να κάνουν υπέρ των συμπολιτών τους που κτυπήθηκαν υπέρμετρα από τις συνέπειες της κρίσης» για να ολοκληρώσει, λέγοντας, ότι «για πολλούς και διαφόρους λόγους στην συνείδηση των πολιτών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποι της συγκαταλέγονται στις λίγες εστίες της δημόσιας ζωής που μπορούν να εμπιστευθούν και τη εμπιστεύονται».

Μεταξύ του μεγάλου αριθμού αιρετών από τους περισσότερους Δήμους της Αττικής και οι δήμαρχοι, Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Παύλος Καμάρας και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία, εύλογα, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των συζητήσεων των αιρετών.

Η κοπή της «βασιλόπιτας» είχε καλή… κατάληξη για τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο. Το νόμισμα βρέθηκε στα χέρια του και «ανταμείφθηκε» με ένα ταξίδι τριών ημερών εντός Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet