Πλήθος κόσμου σε ημερίδα της ΕΝΑ για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτ. Αττική
Αυτοδιοίκηση

Πλήθος κόσμου σε ημερίδα της ΕΝΑ για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτ. Αττική

Διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου η ημερίδα με θέμα «Η ανάπτυξη του Θριάσιου Πεδίου – Επιχειρηματικότητα, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας στη Δυτική Αττική» που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) σε συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου κατακλύστηκε από κόσμο, για ένα ζήτημα σημαντικό για όλη τη Δυτική Αττική και τις περιοχές στο Θριάσιο Πεδίο.

Το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, ο οποίος σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι είναι σημαντική στην τοπική οικονομία η παρουσία μεγάλων επιχειρήσεων και κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο για επενδύσεις στον Ασπρόπυργο, μια περιοχή φιλική, όπως είπε, προς τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες στην περιοχή, με ανάπτυξη για όλους και νέες θέσεις εργασίας για τους νέους της περιοχής.

Ακολούθως η δημοτική σύμβουλος Ασπροπύργου, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου (ΚΕΔΑ) και μέλος της ΕΝΑ, Σοφία Μαυρίδη, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές του Δήμου που υποστηρίζουν εκατοντάδες κατοίκους αυτή την δύσκολη περίοδο και είπε ότι οι επιχειρήσεις στον Ασπρόπυργο μπορούν να βοηθήσουν τους νέους της περιοχής για εξεύρεση εργασίας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), Νεκτάριος Καλαντζής, αναφέρθηκε στις δράσεις της ΕΝΑ ανα την Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη συνεργασιών, προκειμένου να υπάρχουν αποτελέσματα για την κάθε τοπική κοινωνία ξεχωριστά. Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτοί που επιλέξαμε να μη φύγουμε στο εξωτερικό, παραμένουμε εδώ προσπαθώντας για μια καλύτερη Ελλάδα, για τις νέες γενιές» και ότι «η Δυτική Αττική έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να κρατήσει στην περιοχή τους νέους ανθρώπους για να βρουν δουλειά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Θριάσιο Πεδίο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο βουλευτής Αττικής Θ. Μπούρας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών της περιοχής.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος, ο οποίος  ανέφερε την παρουσία της εταιρείας του στην περιοχή, με επενδύσεις των 300 εκατ. ευρώ, μαζί με νέες θέσεις εργασίας, εξαιτίας της παραγωγής του προϊόντος IQOS, ενώ τόνισε ότι η εταιρεία θα είναι κοντά στην τοπική κοινωνία και στον Ασπρόπυργο.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL), πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος OnLine Data SA, Nικόλαος Ροδόπουλος, ως επικεφαλής των Logistics μίλησε με νούμερα, για την αγορά, τον κατακερματισμό της, τις προοπτικές της και τον διεθνή ανταγωνισμό. Στη συνέχεια ανέφερε την ανάγκη κινήτρων για ανανέωση του ελληνικού στόλου σε φορτηγά και βαρέα οχήματα, που είναι πολύ παλιός, με αποτέλεσμα και τους δρόμους να επιβαρύνουν, αλλά και μεγαλύτερη ρύπανση να προκαλούν.

Ο ανώτερος διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.), Γιάννης  Κορωναίος, μίλησε αναλυτικά για τις δράσεις των ΕΛ.ΠΕ. σε Θριάσιο Πεδίο και στον Ασπρόπυργο για σχολεία, πάρκα και δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μέσα στην πόλη, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. (DIAKINISIS S.A.), Ευάγγελος Σπαντιδάκης, αφού ανέφερε την ελληνική αγορά σε αποθηκευτικούς χώρους, με νούμερα, πρότεινε τη δημιουργία εξειδικευμένης σχολής που να δίνει πιστοποιητικά για εργαζόμενους που θα δουλεύουν στις αποθήκες και που εύκολα θα βρίσκουν έτσι εργασία στον κλάδο οι νέοι της περιοχής.

Ο Logistics – commercial director της εταιρείας Orphee Beinoglou International Forwarders S.A., Στέλιος Κατσαμάκης, αναφέρθηκε στον όμιλο και την παρουσία του στα Βαλκάνια, ενώ ανέλυσε τον κατακερματισμό της αγοράς και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, έχοντας ως βάση την ποιότητα των υπηρεσιών μεταφοράς και αποθήκευσης.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ReDePlan A.E. και μέλος του Συµβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής Μανόλης Μπαλτάς αναφέρθηκε στο χωροταξικό και τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και να προχωρήσουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη γραφειοκρατία για αδειοδοτήσεις, επενδύσεις, οδικούς άξονες κ.λπ.

Ο ιδρυτής & CEO Mantis Business Innovation, Χρήστος Νικολούδης, μίλησε για τους νέους και το επιχειρείν μέσω των νεοφυών επιχειρήσεων, όπου παρουσιάζονται μεγάλες ευκαιρίες, ενώ ο chief Operations officer TEKMON, Πάνος Μήτσιος, παρουσίασε μια τέτοια περίπτωση, που θα μπορούσε η τεχνολογία να βοηθήσει για έκτακτες ανάγκες.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λαιμός και είχε χορηγό επικοινωνίας το Attica TV, ενώ υπήρξε και παρουσία εκπροσώπων από τις τοπικές εφημερίδες της Δυτικής Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet