«Πρεμιέρα» για τα κέντρα στήριξης δανειοληπτών σε 30 δήμους της χώρας
Αυτοδιοίκηση

«Πρεμιέρα» για τα κέντρα στήριξης δανειοληπτών σε 30 δήμους της χώρας

Τη λειτουργία τους σε 30 δήμους της χώρας ξεκινούν τα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), με στόχο την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Από τα 30 ΚΕΥΔ, τα 11 θα λειτουργούν στις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, τρία στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και από ένα σε άλλους δήμους της χώρας. Δύο εξ αυτών λειτουργούν σε δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα στους Δήμους Αμαρουσίου και Χαλανδρίου.

Μέχρι σήμερα λειτουργούσαν τρία Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ): ένα στην Αθήνα, ένα στον Πειραιά και ένα στην περιοχή του Ρέντη.

Συνολικά προβλέπεται η ίδρυση 120 ΓΕΥΔ, 30 εκ των οποίων μετεξελίσσονται σε ΚΕΥΔ και θα εδρεύουν σε αντίστοιχο αριθμό δήμων της χώρας.

Η λειτουργία ΚΕΥΔ προβλέπεται στους δήμους:

  1. Αθηναίων,
  2. Ζωγράφου,
  3. Ηλιούπολης,
  4. Αμαρουσίου,
  5. Χαλανδρίου,
  6. Περιστερίου,
  7. Γλυφάδας,
  8. Καλλιθέας,
  9. Αχαρνών,
  10. Φυλής,
  11. Πειραιά,
  12. Θεσσαλονίκης,
  13. Κορδελιού – Ευόσμου,
  14. Παύλου Μελά,
  15. Αλεξανδρούπολης,
  16. Καβάλας,
  17. Βέροιας,
  18. Σερρών,
  19. Κοζάνης,
  20. Ιωαννιτών,
  21. Λάρισας,
  22. Βόλου,
  23. Χαλκιδέων,
  24. Πατρέων,
  25. Αγρινίου,
  26. Κορινθίων,
  27. Καλαμάτας,
  28. Ρόδου,
  29. Ηρακλείου,
  30. Χανίων.

Ήδη λειτουργούν από τις 16 Αυγούστου τα ΚΕΥΔ στον Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Πειραιά, αποτελώντας ουσιαστικά μετεξέλιξη των δύο υφιστάμενων Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) που είχαν δημιουργηθεί την άνοιξη.

Από τις 21 Αυγούστου λειτουργούν πέντε νέα ΚΕΥΔ στις ακόλουθες περιοχές: δύο στον Νομό Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων ένα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και ένα στον Δήμο Παύλου Μελά, και από ένα στον Δήμο Λάρισας, στον Δήμο Ιωαννιτών (στα Ιωάννινα) και στον Δήμο Κοζάνης.

Τα ΚΕΥΔ παρέχουν «συμβουλευτικές υπηρεσίες (οικονομικής και νομικής φύσεως) και ενημέρωση των πολιτών για θέματα διαχείρισης οφειλών εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων».

Ενημερώνουν τους δανειολήπτες ως προς τα δικαιώματά τους σε σχέση με τις οφειλές τους προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων. Μεσολαβούν, επίσης, κατόπιν αιτήσεων των δανειοληπτών, και συνδιαλέγονται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία ρύθμισης των οφειλών.

Πηγή: naftemporiki.gr/ με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet