Πρόγραμμα κατά του καπνίσματος στα γυμνάσια της χώρας από ΚΕΔΕ & υπουργείο
Αυτοδιοίκηση

Πρόγραμμα κατά του καπνίσματος στα γυμνάσια της χώρας από ΚΕΔΕ & υπουργείο

Με τον υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θ. Πελεγρίνης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. ΠατούληςΣτη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ συμφωνήθηκε να υλοποιηθεί από κοινού ενημερωτικό πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης των 1.656 γυμνασίων της  χώρας.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2016.

Την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθούν στα γυμνάσια όλης της χώρας προβολές οπτικοαουστικού υλικού, ενώ θα υλοποιηθούν ημερίδες και διαλέξεις από επιστήμονες και  ειδικούς στο θέμα.

Η τελική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2016 στο αμφιθέατρο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι «η καμπάνια πρόληψης μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά προκειμένου τα νέα παιδιά να ενημερωθούν και να αποκτήσουν τις κατάλληλες παραστάσεις που θα τα βοηθήσουν να εξελιχθούν σε υγιείς πολίτες». «Ως ΚΕΔΕ θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση, γι΄ αυτό και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του υπ. Παιδείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet