Πρόσκληση προς Δήμους και Περιφέρειες για συμμετοχή σε διαδικτυακά σεμινάρια σε θέματα διαχείρισης ενεργειακών δεδομένων και στρατηγικών για το κλίμα
Φωτογραφία: freepik.com
Αυτοδιοίκηση

Πρόσκληση προς Δήμους και Περιφέρειες για συμμετοχή σε διαδικτυακά σεμινάρια σε θέματα διαχείρισης ενεργειακών δεδομένων και στρατηγικών για το κλίμα

Στόχος είναι να ενισχυθούν οι ικανότητες και η τεχνογνωσία των τοπικών και περιφερειακών αρχών στις τεχνικές μέτρησης, παρακολούθησης και επαλήθευσης δεδομένων για την ενέργεια και το κλίμα.

Η ομάδα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου ENERGee Watch και το Εργαστήριο Τεχνοοικονομικής Ενεργειακών Συστημάτων (TEESlab) του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΑΠΕΙ) προσκαλούν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, καθώς και τους συνεργαζόμενους τοπικούς και περιφερειακούς Οργανισμούς Ενέργειας που ενδιαφέρονται να παίξουν κεντρικό ρόλο στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης στην περιοχή τους, να συμμετάσχουν στο νέο εντατικό κύκλο διαδικτυακών επιμορφωτικών σεμιναρίων (webinars) για τη διαχείριση και παρακολούθηση ενεργειακών δεδομένων και στρατηγικών για το κλίμα.

Τα τέσσερα δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία αποτελούν μέρος του ενιαίου προγράμματος εκμάθησης του ENERGee Watch, θα υλοποιηθούν μέσα στον μήνα Μάιο, με στόχο την ανάδειξη και μετάδοση των βέλτιστων πρακτικών και των εργαλείων που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκειά του, για τη συλλογή, παρακολούθηση, επαλήθευση και διάδοση ενεργειακών και κλιματικών δεδομένων. Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές και οι σχετιζόμενοι φορείς τους που θα συμμετάσχουν θα λάβουν μέρος σε μία σειρά δραστηριοτήτων αμοιβαίας εκμάθησης, καθοδηγούμενων από έμπειρους εκπροσώπους κορυφαίων Ευρωπαϊκών Οργανισμών Ενέργειας με εξειδίκευση σε θέματα εφαρμογής βιώσιμων ενεργειακών και κλιματικών στρατηγικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Όλα τα διαδικτυακά σεμινάρια θα διεξαχθούν στα αγγλικά.

Πρόγραμμα και διαδικασία Εγγραφής

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των τεσσάρων διαδικτυακών σεμιναρίων είναι: 

  1. Τρίτη 9 Μάϊου, 9.00-12.00: Συλλογή ενεργειακών δεδομένων (λήψη και διαχείριση). Για την εγγραφή σας,  ακολουθείστε τον σύνδεσμο εδώ.
  2. Δευτέρα 15 Μαΐου,  9:00 – 12:00: Παρακολούθηση, Αναφορά, Επαλήθευση. Για την εγγραφή σας, ακολουθείστε το σύνδεσμο εδώ.
  3. Τρίτη 22 Μαΐου, 9:30-12:30: Δείκτες και στρατηγικές για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Για την εγγραφή σας, ακολουθείστε το σύνδεσμο εδώ.
  4. Τρίτη 30 Μαΐου, 9:00 – 12:00: Παρουσίαση, διάχυση και επικύρωση δεδομένων από τους τελικούς χρήστες: Για την εγγραφή σας, ακολουθείστε το σύνδεσμο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των τεσσάρων διαδικτυακών σεμιναρίων μπορείτε να βρείτε στη συνοπτική παρουσίαση των αντίστοιχων μαθημάτων του ENERGee Watch, εδώ.

Μείνετε σε Επαφή!

Ακολουθήστε το ENERGee Watch στο Twitter ή επισκεφτείτε το site του έργου για περισσότερα νέα σχετικά με τις δράσεις μας!

Για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του και την ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου Τεχνοοικονομικής Ενεργειακών Συστημάτων (TEESlab) του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΑΠΕΙ), ακολουθήστε τον λογαριασμό στο LinkedIn και το Twitter!

Το έργο ENERGee Watch χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της Ε.Ε. για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντας 2020».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet