Πρόταση ΚΕΔΕ για στήριξη των συμβασιούχων με στάση εργασίας στις 27 Μαρτίου
Αυτοδιοίκηση

Πρόταση ΚΕΔΕ για στήριξη των συμβασιούχων με στάση εργασίας στις 27 Μαρτίου

Τη θέση ότι είναι αναγκαία η παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων διατυπώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε επιστολή του προς τους δήμους της χώρας.

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι πρόκειται για έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο είναι αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στο πλαίσιο της έμπρακτης συμπαράστασης στους εργαζόμενους, προτελινει την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 οι δήμοι να πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας στις υπηρεσίες τους. Τη συγκεκριμένη ημέρα οι συμβασιούχοι προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Στην επιστολή του ο κ. Γ. Πατούλης ενημερώνει τους δημάρχους και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ σχετικά με την επίλυση του ζητήματος.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Η ΚΕΔΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι για να μπορέσουν να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Όπως μας ενημέρωσε η Επιτροπή των Συμβασιούχων πολλοί από αυτούς  μετά τις 31 Μαρτίου κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, καθώς οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν και θα τους αντικαταστήσουν θα είναι από την προσωρινή λίστα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Με δεδομένο ότι  πρόκειται για έμπειρο προσωπικό το οποίο βρίσκεται σε μια ιδιότυπη ομηρία από το 2015, θεωρώ ότι τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να δουν σοβαρά το πρόβλημα και να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυσή του.

Δεν μπορεί να συζητείται η αντικατάστασή τους τη στιγμή που πλησιάζει η τουριστική περίοδος και οι ανάγκες σε πολλές περιοχές είναι τεράστιες. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πρόκειται για έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο είναι αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών μας.

Με βάση αυτό το δεδομένο η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει την εξάμηνη παράταση των συμβάσεών τους, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν αναμένεται η άμεση ολοκλήρωση της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ.

Επίσης, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η αναζήτηση από κοινού νομοθετικής πρότασης που θα συμβάλει στη διασφάλιση των θέσεων από τους ίδιους τους συμβασιούχους.

Να σημειωθεί ότι η 27η Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και αποστολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Για τον λόγο αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα οι συμβασιούχοι προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της συμπαράστασης που εκφράζουμε έμπρακτα στους συμβασιούχους θεωρώ ότι είναι σημαντικό να προβούμε την Τρίτη 27 Μαρτίου σε τρίωρη στάση εργασίας στις υπηρεσίες του δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet