Πρώτη δύναμη στην ΚΕΔΕ η παράταξη Γ. Πατούλη
Αυτοδιοίκηση

Πρώτη δύναμη στην ΚΕΔΕ η παράταξη Γ. Πατούλη

Η παράταξη «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, που πρόσκειται στη ΝEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία πρώτη δύναμη στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος).

Ειδικότερα, σε σύνολο 487 ψηφισάντων, η παράταξη του κ. Γ. Πατούλη έλαβε 251 ψήφους και την απόλυτη πλειοψηφία με 16 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ κι έλαβε 124 ψήφους και 8 έδρες.

Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 47 ψήφους και κατέλαβε τρεις έδρες.

Τρεις έδρες κατέλαβε και η «Νέα Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αγίου Ιωάννη Ρέντη- Νίκαιας, Γιώργο Ιωακειμίδη, που έλαβε 51 ψήφους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 11 ψήφους και δεν καταλαμβάνει καμία έδρα στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδίκαια ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από αύριο, ενωμένοι προχωρούμε, και μαζί αλλάζουμε σελίδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με πρόγραμμα, συνέπεια και μέσα από ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών, θέσεων και διεκδικήσεων δημιουργούμε μία θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να την καταστήσουμε και πάλι πρωταγωνιστή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Με δυνατή φωνή, πέρα από κομματικές αγκυλώσεις και με ισότιμη μεταχείριση, δημιουργούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση που μας αξίζει. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό “παρών” στην ψηφοφορία και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο Κίνημα Ανατροπής».

Τα μέλη του προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για τη δημοτική περίοδο 2014-2019 θα εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, στις 11:30, στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος, Αθήνα).

Ακολούθως θα γίνει η εκλογή του προεδρείου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ:

Πατούλης Γιώργος
Καφαντάρης Δημήτρης
Καστρινός Αλέξανδρος
Χιονίδης Σάββας
Καραγιάννης Ιωάννης
Παπαστεργίου Δημήτρης
Τζιαχρήστος Δημήτρης
Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος
Τζιότζιος Ιωάννης
Αγγελόπουλος Μιχάλης
Δαμουλάκης Γεράσιμος
Μελετίου Νίκος
Χιωτάκης Νίκος
Μπαρμπάκος Ευάγγελος
Μουράτογλου Ιωάννης
Γκιόλης Αναστάσιος
Κοιμήσης Απόστολος
Τσιαντής Δημήτριος
Πετρίδης Γεώργιος
Δανιηλίδης Συμεών
Τσιάμης Ιωάννης
Λυμπέρης Ιωάννης
Μαλούτας Λάζαρος
Αποστολόπουλος Γεώργιος
Ιωακειμίδης Γεώργιος
Ζούτσος Θανάσης
Καμίνης Γιώργος
Ιατρού Σταύρος
Μπίρμπας Δημήτριος
Σακελλαρίδης Γαβριήλ
Καντάρας Αναστάσιος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet