ΣΒΑΠ (21 ΟΤΑ): Κακώς ανησυχείτε κ. Θεοδωρακόπουλε
Αυτοδιοίκηση

ΣΒΑΠ (21 ΟΤΑ): Κακώς ανησυχείτε κ. Θεοδωρακόπουλε

Ότι «κακώς ανησυχεί» τονίζει προς τον δημοτικό σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, τονίζει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), απαντώντας σε ανακοίνωση του πρώτου στην οποία έκανε λόγο για «κρίση» στον Σύνδεσμο.

Σε αναφορά του κ. Θεοδωρακόπουλου περί «μη απαρτίας» στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΒ, ο Σύνδεσμος απαντά ότι κάποια μέλη απουσίαζαν λόγω Μεγάλης Εβδομάδος και είχαν ενημερώσει το Δ.Σ. Αναφορικά δε με την απόφαση του Δήμου Αμαρουσίου να αποχωρήσει από τον Σύνδεσμο, το θέμα δεν είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΣΒΑΠ, καθώς η γνωστοποίηση της απόφασης έγινε στον Σύνδεσμο αφού είχαν αποσταλεί στα μέλη τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Πρόκειται, δε, να συζητηθεί σε επερχόμενη συνεδρίαση, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή σχόλια του κ. Θεοδωρακόπουλου για τον Σύνδεσμο Βιώσιμης Ανάπτυξης (21 OTA) και την «έκδηλη αγωνία» του για το μέλλον του, λόγω «της μη επίτευξης απαρτίας», στην τελευταία συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ., θα θέλαμε να τον «διαβεβαιώσουμε», ότι κακώς «ανησυχεί».

Το φαινόμενο της απουσίας των μελών του Δ.Σ. σε Συνδέσμους και Διαδημοτικές Εταιρείες είναι σύνηθες (βλέπε ΕΔΣNΑ, ΣΠΑΠ κ.λπ.), όπως «πολύ καλά γνωρίζει». Και τούτο γιατί, δυστυχώς, για πολλούς Δ.Σ. εκπροσώπους των Δήμων, το ενδιαφέρον τους εστιάζεται, πολλές φορές, στην εκλογή τους και τον εμπλουτισμό του βιογραφικού τους, με έναν ακόμα τίτλο και μετέπειτα πλήρη αδιαφορία, για το Όργανο που έχουν εκλεγεί.

Και βέβαια, για «μερικούς» το ενδιαφέρον τους αναλώνεται, με διακαή πόθο, στην τορπίλιση εκ των έσω, κάθε προσπάθειας των άλλων.

Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, ήταν εύλογη και δικαιολογημένη (Μεγάλη Εβδομάδα), η απουσία κάποιων συναδέλφων, που προς τιμήν τους, μας ενημέρωσαν ότι θα μπορούσαν, ως είθισθαι, να θεωρηθούν παρόντες, εφ΄ όσον συμφωνούσαν απόλυτα με τις εισηγήσεις της ημερήσιας διάταξης, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του προεδρείου. Προς τιμήν του, ο πρόεδρος δεν προχώρησε στη διαδικασία αυτή, παρά το γεγονός ότι ήταν παρόντες το 1/3 των μελών του Δ.Σ.

Επομένως, κακώς «ανησυχεί» ο κ. Θεοδωρακόπουλος και μάλιστα μεγιστοποιώντας τις επιπτώσεις της αποχώρησης του Δήμου Αμαρουσίου. Που ήταν ένα δυσάρεστο μεν γεγονός, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει το τέλος του Συνδέσμου, όπως διακαώς θα επιθυμούσαν κάποιοι.

Έτσι κι αλλιώς, ο κ. Θεοδωρακόπουλος, 2 ½ χρόνια τώρα μέλος του Δ.Σ., είναι ο μοναδικός, από τα 31 μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, που δεν έχει ψηφίσει ούτε μια φορά θετικά, ούτε προϋπολογισμό, ούτε απολογισμό, ούτε άλλο έργο ή πρόγραμμα του Συνδέσμου, για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.

Τέλος, ενημερώνουμε τον κ. Θεοδωρακόπουλο, επειδή προφανώς δεν διαβάζει τις ανακοινώσεις του ΣΒΑΠ, ότι οι Δήμοι – μέλη του Συνδέσμου παραμένουν «πεισματικά» 13, όσοι δηλαδή προήλθαν από τις συγχωνεύσεις των 21 Δήμων – μελών του. Σε πείσμα εντολών και μεθοδεύσεων…

Ως προς την «απειλή του ότι θα επανέλθει…» του ευχόμαστε Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και μετά τις Άγιες αυτές ημέρες μπορεί να επανέλθει στο «θεάρεστο» έργο του.

Υ.Γ. Και για την ορθότητα των διαδικασιών ενημερώνουμε ότι: Tο έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου, με τη γνωστοποίηση της απόφασης του Δημοτικού του Συμβουλίου, ήλθε μετά τη σύνταξη και αποστολή στα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου της ημερήσιας διάταξης. Το θέμα θα τεθεί στο προσεχές Δ.Σ.

Καλό Πάσχα!

Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet