Σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Γ. Πατούλης

Στην ειδική εκδήλωση στο Παλλάς η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2017 ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Η παράσταση τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δόθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου). Μέρος των εσόδων χορηγήθηκε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Στην εκδήλωση η οποία δόθηκε προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάστηκαν έργα του συνθέτη εμπνευσμένα από την Κρήτη και την ελληνική θάλασσα. Κεντρικός τίτλος της συναυλίας ήταν «Αλέξης Ζορμπάς».

Με αφορμή τη σχετική παράσταση η οποία δόθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, δήλωσε ότι: «Η ΚΕΔΕ στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών. Οφείλουμε όλοι να σκύψουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία. Η κυβέρνηση οφείλει να διαθέσει μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 συγκεκριμένα κονδύλια στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου οι Δήμοι με τις κατάλληλες υποδομές να διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα δημόσια κτίρια. Δεν είναι πολίτες Β΄ κατηγορίας».

«Η ΚΕΔΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των ατόμων με αναπηρία. Θα συνεργαστούμε και από κοινού θα διεκδικήσουμε μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες», τόνισε.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει ότι έχει τη βούληση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ατόμων με κινητική αναπηρία και να διευκολύνει την καθημερινότητά τους. Πρέπει όμως να της δοθούν και οι σχετικές αρμοδιότητες προκειμένου οι τοπικές αρχές να αποφασίζουν για τον τόπο τους, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet