Σε εκδηλώσεις του ΔΣΑ και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Σε εκδηλώσεις του ΔΣΑ και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Γ. Πατούλης

Στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) στη μνήμη του πρώην προέδρου του, Ευάγγελου Γιαννόπουλου, παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Ο ΔΣΑ, παρουσία πλήθους κόσμου, βουλευτών και εκπροσώπων φορέων τίμησε τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο για τη συνδικαλιστική του δράση ως πρώην πρόεδρό του. Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, σε υλοποίηση απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, το γραφείο του προέδρου του Συλλόγου μετονομάστηκε σε «αίθουσα Ευάγγελου Γιαννόπουλου».

Με αφορμή την τιμητική εκδήλωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος αποτέλεσε μια από τις δημοφιλέστερες και δυναμικότερες προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Με τη δράση του και τη μαχητικότητα του άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του τόσο στην πολιτική, όσο και στη δικηγορία».

Στη συνέχεια ο κ. Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής σε εκδήλωση του Ιδρύματος της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών όπου παρουσιάστηκε ο αφιερωματικός τόμος «Η Κυρά των Αθηνών και Καλλιμάρτυς του Γένους. Η συμβολή της Αγ. Φιλοθέης στην πνευματική αφύπνιση του ελληνικού λαού».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θεοφιλέστατου επισκόπου Θεσπιών, Συμεών, αρχιερέων, ακαδημαϊκών, πολιτευτών, κληρικών και πλήθους πιστών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου, Ιερόθεος, ανέπτυξε το θέμα «Η κενωτική δόξα της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας», ενώ τον αφιερωματικό τόμο παρουσίασε ο διευθυντής του Ρ/Σ Εκκλησίας της Ελλάδος, Αλέξανδρος Κατσιάρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet