Σε ημερίδα για την ορθή χρήση τεχνολογιών από παιδιά & εφήβους ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Σε ημερίδα για την ορθή χρήση τεχνολογιών από παιδιά & εφήβους ο Γ. Πατούλης

Tη θέση ότι το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει έναν βασικό παράγοντα ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων σε τομείς που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά και τη μάθηση διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε σχετική ημερίδα που διοργανώθηκε χθες, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας και από τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία».

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος «η ορθή χρήση τεχνολογιών από τους νέους μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ασφάλειάς τους, καθώς και στην ανάπτυξη δημιουργικών εργαλείων επιμόρφωσης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση».

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε, επίσης, ότι «η παιδεία του σύγχρονου παιδιού ξεκινά από το πρώτο του κλικ» και πρόσθεσε ότι η ΚΕΔΕ στηρίζει ενεργά την προσπάθεια που γίνεται καθώς, όπως ανέφερε, «τα παιδιά μας θα πρέπει να αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας όπου όλοι, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίζουν να προστατεύουν τον εαυτό τους».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι με την ευκαιρία της εφαρμογής του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα από τις 25 Μαΐου, θα πρέπει να ανοίξει το θέμα του τρόπου που οι γονείς θα πρέπει να ασκούν τον γονικό τους ρόλο στην εποπτεία των παιδιών στο μέσο, επισημαίνοντας ότι η γονική συγκατάθεση μέχρι τα 16 έτη για τα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να δίνεται μετά από αρκετή σκέψη.

Κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να εκπαιδευθούν οι Έλληνες πολίτες σε ψηφιακές δεξιότητες και σε κριτική σκέψη στο διαδίκτυο.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «8η Ημερίδα Ψηφιακής Παιδείας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους. Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται». Μεταξύ άλλων, ομιλίες και τοποθετήσεις πραγματοποίησαν οι εξής: Γ. Ζωγράφος, καθηγητής Χειρουργικής, αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών, Α. Τσίτσικα, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής και επιστ. υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Μ. Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής, διευθύντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, Λ. Θωμαΐδου, Θ. Ψαλτοπούλου, κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet