Σε ημερίδα για την πρόληψη υγείας στην Αυτοδιοίκηση ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Σε ημερίδα για την πρόληψη υγείας στην Αυτοδιοίκηση ο Γ. Πατούλης

Στην 1η επιστημονική ημερίδα Αμβρακικού που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο με θέμα «Η άσκηση της Ιατρικής στο πλαίσιο της ΠΦΥ στην Περιφέρεια», την οποία διοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευρυτανίας, Μεσολογγίου, Πρέβεζας και την Ιατρική Εταιρεία Άρτας, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, Γιώργος Πατούλης. Την ημερίδα συντόνιζαν ο καθηγητής γενικής ιατρικής Χρήστος Λιονής και ο διευθυντής ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας Νικόλαος Παπανικολάου.

Ο κ. Γ. Πατούλης απηύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας ότι η διατήρηση της υγείας πρέπει να είναι μέλημα στη χώρα μας, ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να αναλάβει κομβική δράση μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας. και ότι η κεντρική εξουσία θα πρέπει να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια μέσω χρηματοδότησης από τα ΕΣΠΑ για την προαγωγή και διασφάλιση της υγείας των πολιτών, όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση. Ζήτησε, επίσης, τη συμβολή του καθηγητή Χρήστου Λιονή για να δημιουργηθεί σύστημα πρόληψης στην Ελλάδα μέσα από την Αυτοδιοίκηση και την αυριανή ΚΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος επεσήμαναν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία λόγω ελλείψεων έμψυχου ιατρικού προσωπικού αν και υπάρχουν σύγχρονες υποδομές. Ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον κ. Γ. Πατούλη υποψήφιο πρόεδρο της ΚΕΔΕ με το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με την πεποίθηση ότι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «μόνο ο Γ. Πατούλης θα σταθεί δίπλα τους ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ επιλύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον δήμαρχο Μεσολογγίου Ν. Καραπάνο έμπροσθεν του δημαρχείου ΜεσολογγίουΟ δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε, επίσης, την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νίκο Καραπάνο και τη δημοτική του ομάδα. Μαζί επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη και το Μουσείο της πόλης.

«Η ιερή πόλη του Μεσολογγίου αποτελεί αυτοδιοικητική ιστορική παρακαταθήκη μέσα από τα μηνύματα που σήμερα είναι τόσο επίκαιρα και σημαντικά να έρχονται στη μνήμη του κάθε Έλληνα, ο οποίος έστω και μια φορά στη ζωή του πρέπει να επισκεφθεί την ιστορική αυτή πόλη. Η αυριανή ΚΕΔΕ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ανάδειξης τόσο σημαντικών ιστορικών περιοχών όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και διεθνώς», επεσήμανε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet