Σε παρουσίαση βιβλίου για τη Σχολή της Χάλκης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Σε παρουσίαση βιβλίου για τη Σχολή της Χάλκης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου – μελέτης «Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης – Το κτήριο και η αποκατάστασή του», που εκπονήθηκε από την Ερευνητική Ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών απηύθυναν χαιρετισμό ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Προύσης, Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Άρχων Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε, Ν. Ξεξάκης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Εστίας Θεολόγων Χάλκης.

Για το βιβλίο μίλησαν οι συνεπιμελήτριες της μελέτης και ομότιμες καθηγήτριες του ΑΠΘ Β. Χαστάογλου-Μαρτινίδη και Σ. Λαδά, ο καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτώ, Ν. Ουζούνογλου, και ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της καθ΄ ημάς Ανατολής, Σ. Τσιλένης.

Συντονίστρια της παρουσίασης ήταν η δημοσιογράφος Έλλη Στάη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την εκπόνηση της μελέτης, για την άψογη δουλειά τους και επισήμανε: «Η αποκατάσταση της Ιεράς Θεολογικής Σχολή Χάλκης είναι ένα πολύπλευρο και ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα εκκλησιαστικά ιδρύματα του κόσμου, ταυτισμένο με την πνευματική ζωή της Ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας. Το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο ιστορικό και ερευνητικό εργαλείο για όλους τους Έλληνες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet