Σε περιβαλλοντική δράση του 2ου Δημοτικού Γέρακα ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Σε περιβαλλοντική δράση του 2ου Δημοτικού Γέρακα ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ

Μια αξιόλογη περιβαλλοντική δράση μάθησης πραγματοποιήθηκε από τα παιδιά του Γ1 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα και τη δασκάλα τους Αθανασία Κέλλη.

Τη φετινή σχολική χρονιά η δασκάλα του Γ1 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα υλοποίησε με την τάξη της πρόγραμμα Περιφερειακής Εκπαίδευσης αφιερωμένο στην περιβαλλοντική προστασία. Το πρόγραμμα είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου.

Ο Βλ. Σιώμος στη γιορτή του 2ου Δημοτικού Γέρακα για το ΠεριβάλλονΗ αξιέπαινη αυτή δράση ολοκληρώθηκε με τέσσερα δρώμενα που παρουσιάστηκαν σε γονείς και ευρύτερο κοινό. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Οι μαθητές ξεκίνησαν τις δράσεις τους τον Σεπτέμβριο του 2014 με πρώτη επίσκεψη στο αισθητικό δάσος της Καισαριανής. Εκεί τα παιδιά αναζήτησαν και εξερεύνησαν τα «ίχνη του δάσους». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές πραγματοποίησαν άλλες δύο επισκέψεις στα δάση του Υμηττού και της Πάρνηθας, συνεργάστηκαν με δημόσιους φορείς για την απόκτηση γνώσεων και κινήτρων να πλησιάσουν το δάσος και να μάθουν μέσα από αυτό. Επεξεργάστηκαν πλήθος από λογοτεχνικά βιβλία με θέμα το δάσος, επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα για τα απολιθώματα των φύλλων, πήγαν στο οικολογικό Πάρκο Ψυχικού, έγιναν «Πράκτορες του Πλανήτη» για να σώσουν το περιβάλλον μέσα από την επεξεργασία του βιβλίου της Ελένης Ανδρεάδη «Γίνε πράκτορας του πλανήτη».

Μέσα στις σπουδαίες δραστηριότητές τους ήταν η συμμετοχή τους στη 2η δεντροφύτευση του έτους που διοργάνωσε ο ΣΠΑΠ. Τα παιδιά φύτεψαν περίπου 25 δεντράκια σε πλαγιά της Πεντέλης και ένιωσαν την αξία της προσφοράς στη φύση.

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα με την παρουσίαση τεσσάρων θεατρικών δρώμενων που με πολλή αγάπη και μεράκι δημιούργησε η κ. Κέλλη για τους αγαπημένους της μαθητές. Χαρακτηριστικές οι στιγμές των τελευταίων δύο μηνών, αυτές της ζωγραφικής των σκηνικών, της κατασκευής των δέντρων, της αποτύπωσης των δράσεων όλης της χρονιάς. Τα παιδιά, αγκάλιασαν τα δρώμενα και με τις φωνούλες τους υποστήριξαν και αγάπησαν τους στίχους που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός για τα τρία από τα τραγούδια της εκδήλωσης. Οι στιγμές συγκίνησης ήταν πολλές. Η αγκαλιά και τα φιλιά των μικρών μαθητών προς τη δασκάλα τους, η αγάπη και ευγένεια των γονέων των μικρών μαθητών, η παρουσία ανθρώπων από τον χώρο της εκπαίδευσης που τίμησαν αυτή την προσπάθεια.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος απευθυνόμενος στον κόσμο, με αφορμή την εξαιρετική εκδήλωση, εξέφρασε την επιθυμία του να φτιάξει παιδική ομάδα εθελοντών για την προστασία του δάσους, ξεκινώντας από τους μαθητές του Γ1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ απηύθυνε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και ειδικά στην κα Αθανασία Κέλλη, αλλά κυρίως στην Παιδική Περιβαλλοντική Ομάδα και τους μικρούς μαθητές που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «από τόσο νεαρή ηλικία αποκτούν τη σημαντική για όλους μας περιβαλλοντική συνείδηση». «Δεσμεύομαι να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να δημιουργήσουμε στον ΣΠΑΠ Παιδική Εθελοντική Ομάδα, ώστε τα αξιόλογα αυτά παιδιά να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του αύριο όσον αφορά τη διατήρηση και την ανάπλαση του Πεντελικού και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και που μέχρι τώρα αλόγιστα χρησιμοποιείται», κατέληξε ο κ. Βλάσσης Σιώμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet