Σε συγκέντρωση για τον ιαματικό τουρισμό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Σε συγκέντρωση για τον ιαματικό τουρισμό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Στη συγκέντρωση στελεχών της Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ανασυγκρότηση του Συνδέσμου των Δήμων με Ιαματικές Πηγές, με στόχο την προώθηση του ιαματικού τουρισμού, παρέστη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

Μιλώντας στους παριστάμενους ο πρόεδρος της Ένωσης επισήμανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τη σημασία που έχει για την τοπική ανάπτυξη και απασχόληση η περαιτέρω ενεργοποίηση της Αυτοδιοίκησης, με στόχο την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο θεραπευτικός και ιαματικός τουρισμός».

Προς την κατεύθυνση αυτή η ΚΕΔΕ και ο Σύνδεσμος των Δήμων με Ιαματικές Πηγές θα ενεργοποιηθούν, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «στο άμεσο μέλλον, επιδιώκοντας σε συνεργασία με την Πολιτεία την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα δώσουν ώθηση στη συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή τουρισμού, η οποία μπορεί να πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης».

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους παριστάμενους για μια σειρά από ζητήματα της επικαιρότητας τα οποία σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση, όπως είναι η διαχείριση του ΕΣΠΑ, το ζήτημα της ρύθμισης των δανειακών υποχρεώσεων των Δήμων, οι θέσεις της Ένωσης. για τη  Συνταγματική Αναθεώρηση και άλλα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet