Σε συνέδριο για τη διαχείριση κρίσεων στον Τομέα Υγείας ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Σε συνέδριο για τη διαχείριση κρίσεων στον Τομέα Υγείας ο Γ. Πατούλης

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετείχε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο  ξενοδοχείο Divani Caravel από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2018.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, προσκεκλημένος, κατά την τελετή έναρξης του Συνεδρίου την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι ο ΙΣΑ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα καίρια και κρίσιμα ζητήματα και αναμένονται άμεσες παρεμβάσεις. «Με δεδομένη την αδυναμία των κυβερνόντων στελεχών, είναι επιτακτική η ανάγκη να συνεργαστούμε όλοι για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε.

Στο Συνέδριο αναπτύχθηκε πλούσια θεματολογία με ειδικές ανασκοπήσεις στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων του Τομέα Υγείας στην Ελλάδα και Παγκόσμια. Καταξιωμένοι επιστήμονες ανέπτυξαν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τις πλέον σημαντικές εξελίξεις σε τομείς όπως η διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού ζητήματος στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης, η διαχείριση κρίσεων και επειγουσών καταστάσεων και αναφορά στην ταξιδιωτική και διεθνή υγεία, η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στον Υγειονομικό Τομέα, η οικονομική κρίση και χρόνια νοσήματα καθώς και επιπτώσεις της στην Υγειονομική και Φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων.

Στο συνέδριο, επίσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της επιτυχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στο πλαίσιο του Public Health, Emergency Operation Centre-Network για το έτος 2017.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet