Σε συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βριλησσίων ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Σε συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βριλησσίων ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ

Σε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, για τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, συμμετείχε ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), διά του προέδρου του και γενικού γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμου, και στελεχών του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου που πέρασε και τοποθέτηση για τα μέτρα που λαμβάνονται από τον Δήμο εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει σε λίγες ημέρες και κατόπιν ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρισταμένων. Όλοι οι παριστάμενοι ευχαρίστησαν τον ΣΠΑΠ για τη βοήθεια που προσέφερε στον Δήμο Βριλησσίων κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων της περασμένης χειμερινής περιόδου.

Στη συνέχεια εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο. Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των φορέων της Πολιτικής Προστασίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάγκη για περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους από τις δασικές πυρκαγιές και τους τρόπους πρόληψης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Βριλησσίων, ΞενοφώνΜανιατογιάννης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Φυκίρης, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη της Περιφέρειας, καθώς και οι επιχειρησιακά υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων Αναστάσιος Βιρβίλης και Αλέξανδρος Κοντομάρης.

Κατά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η συνεργασία που είχαμε με τον Δήμο Βριλησσίων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ήταν και πάλι πολύ καλή, παρά την ηπιότητα του φετινού χειμώνα. Είμαι βέβαιος ότι η αγαστή συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο θα συνεχιστεί και κατά την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

»Ο Σύνδεσμός μας και φέτος έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων στους Δήμους – μέλη και φυσικά και στον Δήμο Βριλησσίων θα διατεθούν πολύ σύντομα ομάδες χορτοκοπτών του ΣΠΑΠ που θα βοηθήσουν στην προετοιμασία οικοπέδων και κοινοχρήστων χώρων περιαστικού πρασίνου για την καλοκαιρινή περίοδο.

»Ο ΣΠΑΠ και φέτος θα βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι και αυτό το καλοκαίρι θα είμαστε σε ετοιμότητα, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Μαζί με τους Δήμους – μέλη μας θα είμαστε σε εγρήγορση για την προετοιμασία των δασικών περιοχών, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η εκδήλωση δυσάρεστων φαινομένων.

»Εύχομαι σε όλους μας ένα καλό, ήρεμο και προ παντός χωρίς πυρκαγιές καλοκαίρι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet