Στα εγκαίνια του κτηρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτ. Αττικής ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στα εγκαίνια του κτηρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτ. Αττικής ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Τον πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών επισημαίνει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια του κτηρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στον Δήμο Φυλής, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβεβαιώνει καθημερινά ότι μπορεί να συμβάλλει έμπρακτα και ουσιαστικά στην προσπάθεια ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Το παράδειγμα του συναδέλφου δημάρχου Φυλής, Χ. Παππού, είναι χαρακτηριστικό. Η προσφορά των κτηριακών υποδομών, καθώς και οκτώ περιπολικών επισφραγίζουν τη θέση αυτή. Η συνεργασία της κεντρικής διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης αποδεικνύεται στην πράξη ότι μπορεί να είναι προς όφελος των πολιτών και την ενίσχυση της ασφαλειάς τους. Η σχετική πρωτοβουλία μπορεί να αναπτυχθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως και στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη αστυνόμευση».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φυλής, Χ. Παππούς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο κτήριο που παραχώρησε, ενώ σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό που ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας αποδέχθηκε τη πρότασή του για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στον Δήμο Φυλής. Με την υλοποίηση αυτού του οράματος μπορεί να εξασφαλιστεί η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οικογένειες που διαμένουν στον Δήμο. Στόχος είναι το φωτοβολταϊκό πάρκο το οποίο θα έχει δυναμικότητα μέχρι 6 μεγαβάτ να εξασφαλίζει την κάλυψη μέχρι και 3.000 οικογενειών με δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, με κριτήρια που θα καθοριστούν από τη δημοτική Αρχή.

«Δίνουμε το παράδειγμα ότι όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση έχουν αμοιβαία εκτίμηση και αισθήματα για το καλό του τόπου ο μόνος που κερδίζει είναι ο δημότης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Παππούς.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κ. Τσουβαλάς. Το «παρών», εκτός από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, έδωσαν δεκάδες δήμαρχοι και αιρετοί του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet