Στα ηνία του νεοσύστατου Ομίλου Unesco Βορείων Προαστίων η Μ. Πατούλη
Αυτοδιοίκηση

Στα ηνία του νεοσύστατου Ομίλου Unesco Βορείων Προαστίων η Μ. Πατούλη

Τα ηνία του νεοσύστατου Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, με έδρα τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, αναλαμβάνει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος του Δήμου, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «υιοθετώντας τη φιλοσοφία δράσεων και πρωτοβουλιών που τη συνοδεύουν διαχρονικά στην κοινωνική και αυτοδιοικητική της δραστηριοποίηση, που έχουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις αξίες που πρεσβεύει, ενεργώντας απαρέγκλιτα ως υπεύθυνη πολίτης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η μάχιμη και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, ανοίγει μια νέα σελίδα στο πεδίο της ειλικρινούς προσφοράς για τον συνάνθρωπο».

Συγκεκριμένα, έχοντας την αιγίδα και την επίσημη έγκριση της προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO αναλαμβάνει τα ηνία του νεοσύστατου Σωματείου με την επωνυμία «Όμιλος για την Unesco, για την παιδεία, τις επιστήμες, τον ανθρωπισμό, τον πολιτισμό Βορείων Προαστίων Αττικής».

Στην πρώτη εποικοδομητική συνεδρίαση των ιδρυτικών μελών του Ομίλου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 ορίστηκε η προσωρινή διοίκηση, αναδεικνύοντας την κα Πατούλη ως πρόεδρο και αξιώνοντας από την ίδια τη διαμόρφωση ενός γόνιμου πλαισίου δραστηριοτήτων, που θα βασίζεται, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, στον σεβασμό των κοινών αξιών και των ιδεωδών του Πολιτισμού μας.

«Προωθώντας τους στόχους που θέτει διαχρονικά η UNESCO θεωρούμε χρέος μας», τόνισε μεταξύ άλλων η κα Πατούλη, «να συμβάλλουμε με τη σειρά μας στη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης για όλους. Με επίκεντρο την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον αμοιβαίο σεβασμό, την εξάλειψη των διακρίσεων και της φτώχειας, την πολιτιστική προαγωγή των τοπικών μας κοινωνιών, αλλά και την προάσπιση της ευρύτερης συνοχής των πόλεων και των συμπολιτών μας». «Οι στόχοι αυτοί», πρόσθεσε, «αποτελούν τον πυρήνα των ειλικρινών μας προθέσεων, αλλά και το πεδίο των δραστηριοτήτων του Ομίλου που οραματιζόμαστε». «Είναι ουσιαστικό και καθοριστικό», επισήμανε η κα Πατούλη, «στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε όλοι, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας άνθρωποι, ενεργοί πολίτες, που θέτουν το συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό και συνδέουν την έννοια της ειλικρινούς προσφοράς με ανιδιοτελείς πράξεις ανθρωπισμού και πολιτισμού, όπως αρμόζει στο απαιτητικό σήμερα».

Τον νεοσύστατο Όμιλο απαρτίζουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, ενεργοί συμπολίτες μας από το ευρύτερο φάσμα των Βορείων Προαστίων της Αττικής και προεξέχουσες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, ο οποίος και συνεχάρη τα μέλη για την «ευεργετική», όπως τη χαρακτήρισε, «πρωτοβουλία δημιουργίας υγιών κυψελών κοινωνικής προσφοράς», καθώς και ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet