Στα «μαχαίρια» Καμίνης-Τόσκας για την ασφάλεια στην Αθήνα
Αυτοδιοίκηση

Στα «μαχαίρια» Καμίνης-Τόσκας για την ασφάλεια στην Αθήνα

Συνεχίστηκε και την Πέμπτη η αντιπαράθεση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ο κ. Καμίνης ζήτησε και πάλι την παραίτηση Τόσκα, ενώ ο κ. Τόσκας του καταλόγισε πολιτική σκοπιμότητα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε το αίτημά του για την παραίτηση του υπουργού. «Πόσοι κάδοι, πόσα τρόλεϊ, πόσα περίπτερα πρέπει να καούν στο ίδιο σημείο και πόσα αγάλματα πρέπει να καταστραφούν για να παραιτηθεί για λόγους ευθυξίας ένας υπουργός;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμίνης, που μίλησε για «αδιαμφισβήτητη» ικανότητα της Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος επέρριψε την ευθύνη στην πολιτική ηγεσία και προσωπικά στον Νίκο Τόσκα, σημειώνοντας ότι, αν και δεν έχει ζητήσει ποτέ στο παρελθόν την παραίτηση κάποιου υπουργού, τώρα το κάνει, αφού η κατάσταση «έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Απαντώντας, επίσης μέσω ΣΚΑΪ, ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για εκστρατεία συκοφάντησής του από τον κ. Καμίνη «με περισσή εμπάθεια». Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, «υπάρχουν τεράστιες επιτυχίες της αστυνομίας και αυτά τα κολπάκια “η αστυνομία καλή-ο υπουργός κακός” καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη αντίφαση είναι. Η αστυνομία ενεργεί κάτω από τις κατευθύνσεις του υπουργού και ειδικά εγώ στην τωρινή κατάσταση είμαι πολύ κοντά στα επιχειρησιακά θέματα της αστυνομίας, κι αυτό έχει φανεί» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Άφησε και αιχμές για τον δήμαρχο Αθηναίων, υποστηρίζοντας ότι «ίσως έχει άλλες επιδιώξεις και πολιτικές φιλοδοξίες». 

«Από συνήγορος του πολίτη, έχει γίνει συνήγορος άλλων αντιλήψεων και πραγματικά δεν τον αναγνωρίζω. Τόσο χρόνια που η Αθήνα καιγόταν, γιατί δεν είχε ζητήσει ούτε μία φορά παραίτηση υπουργού;» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet