Στελεχώνεται με έναν υπάλληλο ο Δήμος Κάσου κατόπιν ενεργειών της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στελεχώνεται με έναν υπάλληλο ο Δήμος Κάσου κατόπιν ενεργειών της ΚΕΔΕ

Στελεχώνεται με έναν υπάλληλο ο Δήμος Κάσου που είχε μείνε χωρίς δημοτικό υπάλληλο. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, «κατόπιν επίμονων και συστηματικών παρεμβάσεων του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, αλλά και της δημάρχου Κάσου, Μ. Τσανάκη, ο Δήμος Κάσου θα στελεχωθεί με ένα υπάλληλο, η παρουσία του οποίου είναι άκρως απαραίτητη για την λειτουργία του Δήμου».

Ο κ. Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Θεοδωράκη, για την κινητοποίησή του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, παρά το γεγονός ότι δίνεται μερική λύση σε ένα πρόβλημα που χρόνιζε, η εικόνα αποψίλωσης των νησιών παραμένει.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου που μετά από τις συστηματικές μας παρεμβάσεις σε συνεργασία και με τη δήμαρχο Κάσου Μ. Τσανάκη, η οποία ανέδειξε όλο το τελευταίο διάστημα με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο το πρόβλημα με την παντελή έλλειψη προσωπικού στον Δήμο της, ξεκίνησε η στελέχωση προσωπικού στον Δήμο Κάσου.

»Η αρχή έγινε και δίνεται προσωρινή λύση στην αδιέξοδη κατάσταση που επικρατούσε στον Δήμο, ωστόσο το πρόβλημα της υποστελέχωσης, τόσο στην Κάσο όσο και σε πολλούς άλλους νησιωτικούς Δήμους, παραμένει. Πρόκειται για ένα ζήτημα εθνικής σημασίας και περιφρούρησης της εύρυθμης λειτουργίας των νησιών μας.

»Οι νησιωτικοί Δήμοι έχουν ερημώσει. Δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζεται αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα αποσπασματικά. Απαιτείται εθνικός σχεδιασμός προκειμένου να μην αντιμετωπίζεται η νησιωτικότητα ως πρόβλημα αλλά ως ευκαιρία.

»Η ΚΕΔΕ πολύ έγκαιρα και με σχετικές επιστολές τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στην ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις που θα δώσουν διέξοδο και άμεσες λύσεις.

»Με δεδομένη τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα των περιοχών αυτών κρίνουμε απαραίτητο να υπάρξει ειδική μέριμνα προκειμένου να ενισχυθεί η χρηματοδότηση των νησιωτικών Δήμων μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), ενώ επιμένουμε στην πρόταση μας να ισχύσει το μέτρο της κινητικότητας, ειδικά για αυτές τις περιοχές, με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου προέλευσης. Σε αντίθετη περίπτωση οι ήδη αποψιλωμένοι Δήμοι των περιοχών αυτών, θα επιβαρυνθούν περαιτέρω.

»Ελπίζουμε με τη συναίνεση όλων και με δεδομένο το ενδιαφέρον της υπουργού κας Γεροβασίλη ο Δήμος Κάσου, αλλά και άλλοι μικροί νησιωτικοί Δήμοι να αποκτήσουν σύντομα είτε με αποσπάσεις είτε με μετατάξεις το αναγκαίο προσωπικό ώστε να καταστεί η λειτουργία τους πιο ανθρώπινη προς όφελος των κατοίκων των ακριτικών νησιών μας αλλά και των ορεινών μικρών δήμων. Το πρόβλημα είναι εθνικό και μας αφορά όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet