Στην έκθεση κρασιού «Οινόραμα» στο Ζάππειο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στην έκθεση κρασιού «Οινόραμα» στο Ζάππειο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, το «Οινόραμα» που διοργανώνεται στο Ζάππειο, ξεναγήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τιμώντας έναν σημαντικό θεσμό που φέτος συμπληρώνει 24 χρόνια ζωής.

Κατά την επίσκεψή του στα περίπτερα της έκθεσης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συζητήσει με οινοπαραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας σχετικά με τις προσπάθειές τους να αναδείξουν τα παραγόμενα προϊόντα τους τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις νέες τεχνικές που εφαρμόζουν τα ελληνικά οινοποιεία με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των κρασιών που παράγουν, όπως και για τις μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης που χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ τόσο τους διοργανωτές αυτής της πολύ σημαντικής έκθεσης η οποία αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία προβολής του ελληνικού κρασιού, όσο και όλους τους οινοπαραγωγούς που συμμετέχουν για την άψογη παρουσίαση των προϊόντων τους στο καταναλωτικό κοινό.

»Σήμερα διαπίστωσα για άλλη μία φορά πως στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, το ελληνικό επιχειρείν ανθίζει και αποτελεί μία μεγάλη ελπίδα για τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας μας.

»Η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού πιστεύει στην ανάγκη εξωστρέφειας της χώρας μας και σε αυτή την κατεύθυνση η ΚΕΔΕ στηρίζει την ελληνική πρωτογενή παραγωγή, με στόχο να προβληθούν τα ελληνικά προϊόντα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην παγκόσμια αγορά. 

»Αν θέλουμε να κερδίσει η χώρα μας το στοίχημα της ανάπτυξης οφείλει η πολιτεία να δώσει κίνητρα σε όλους τους Έλληνες παραγωγούς και να διαμορφώσει το κατάλληλο περιβάλλον προκειμένου να κατακτήσει η χώρα μας μια αξιόλογη θέση στον παγκόσμιο εμπορικό χάρτη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet