Στην έκτακτη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ συμμετείχε η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Αυτοδιοίκηση

Στην έκτακτη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ συμμετείχε η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος παραβρέθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Titania. Πλήθος αυτοδιοικητικών έδωσε έντονο «παρών», στο πλευρό του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, στέλνοντας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της συμβούλου, ξεκάθαρο μήνυμα προς την Πολιτεία ότι «η Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσει με ωριμότητα, ενότητα και σύνθεση προκειμένου να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα».

Σε ψήφισμα που εκδόθηκε από τη Συνέλευση, η ΚΕΔΕ καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται στην ανακοίνωση της κας Μ. Πατούλη,  «η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, να συναντήσει αντιπροσωπεία των δημάρχων από όλη την Ελλάδα ανέδειξε την αδυναμία από πλευράς υπουργείου να επιτευχθεί ουσιαστικός, ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος για την «εθνική» Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης».

Η κα Πατούλη σε συζητήσεις που ανέπτυξε με συναδέλφους της αυτοδιοικητικούς ανέφερε ότι: «Με ουσιαστικό, γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο μπορούμε να χτίσουμε μια Νέα Ελλάδα από την αρχή, με εφαλτήριο την Αυτοδιοίκηση, που είναι ο εγγύτερος προς τον πολίτη, θεσμός. Αυτό πρέπει να υιοθετηθεί, ως πρώτη προτεραιότητα, απ΄ όλους όσοι οραματίζονται το Αύριο της Αυτοδιοίκησης, με συλλογικότητα, συναίνεση και προοπτική. Κάθε επιδιωκόμενη μεταρρυθμιστική αλλαγή, πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον πολίτη, πέρα από κομματικές ταυτότητες και παραταξιακές αγκυλώσεις. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μέσα από τη φωνή της Αυτοδιοίκησης μπορούμε να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε ένα ευοίωνο μέλλον για την Πατρίδα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet