Στην Αθήνα η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με εισήγηση Ν. Χιωτάκη
Αυτοδιοίκηση

Στην Αθήνα η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με εισήγηση Ν. Χιωτάκη

Πραγματοποιείται την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, η 20ή συνεδρίαση και διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών «Ιθαγένεια, Διακυβέρνηση, Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις» (CIVEX) με θέμα «Προκλήσεις ασφάλειας πολιτών – Περιφερειακές και τοπικές προσεγγίσεις».

Νίκος Χιωτάκης

Η επιλογή της Αθήνας προέκυψε μετά από ψηφοφορία των μελών της Επιτροπής μεταξύ τριών πρωτευουσών, μετά από εισήγηση του πρώην δημαρχου Κηφισιάς και μέλους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Επιτροπής των Περιφερειών Νίκου Χιωτάκη.

«Ο παγκόσμιος χαρακτήρας των τρομοκρατικών, εξτρεμιστικών απειλών κατά των πολιτών απαιτεί συνεργασία και μια κοινή πλατφόρμα αξιών και δράσεων. Αν και τα κράτη – μέλη είναι κατά βάση υπεύθυνα για την ασφάλεια, όμως οι πόλεις και οι περιοχές αποτελούν συχνά το πρώτο επίπεδο διακυβέρνησης που καλείται να αντιμετωπίσει την κρίση και, ως εκ τούτου, αποτελούν τους τόπους όπου προκύπτουν τα προβλήματα, αλλά και μπορούν να βρεθούν λύσεις» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Ν. Χιωτάκη.

Στην Αθήνα η 20ή συνεδρίαση της Εθρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Τα παραπάνω θα αποτελέσουν θέματα συζήτησης στη συνεδρίαση και τη διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Στη συνεδρίαση και διάσκεψη συμμετέχουν 150 μέλη, δημοτικών και περιφερειακών αρχών από τα 28 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κεντρικός ομιλητής στη διάσκεψη της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου θα είναι ο Έλληνας επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η 20ή συνεδρίαση και διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών φιλοξενείται στην Αθήνα από τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet