Στην Καλαμάτα για τον εορτασμό της Παναγίας Υπαπαντής ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στην Καλαμάτα για τον εορτασμό της Παναγίας Υπαπαντής ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής, παραβρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018,  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του δημάρχου της πόλης, Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Πατούλης παρακολούθησε την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό καθεδρικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεσσηνίας, κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας σε κεντρικές οδούς της πόλης της Καλαμάτας, την οποία συνόδευαν αγήματα του στρατού, φιλαρμονικές, μαθητές σχολείων, εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πολλοί πιστοί.

Αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ παρακάθησε στο γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρέστησαν ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτσης, ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρης, μητροπολίτες και πλήθος κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος τόνισε:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση συμμετείχαμε στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας για τον εορτασμό της Πολιούχου της πόλης, Παναγίας Υπαπαντής. Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Νίκα, για την άψογη διοργάνωση, με την οποία τίμησε την πόλη του με τον καλύτερο τρόπο.

»Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Χριστιανοσύνη. Από αυτή τη λαμπρή γιορτή στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για όλους τους Έλληνες που δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως ενωμένοι, με πίστη και όραμα για ένα καλύτερο αύριο, θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet