Στην ΚΕΔΕ ομάδα φοιτητών από την Ανώτατη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Βάδης – Βυρτεμβέργης
Αυτοδιοίκηση

Στην ΚΕΔΕ ομάδα φοιτητών από την Ανώτατη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Βάδης – Βυρτεμβέργης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, υποδέχθηκε στα γραφεία της Ένωσης ομάδα φοιτητών και δύο καθηγητές από την Ανώτατη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Βάδης – Βυρτεμβέργης Γερμανίας, στο πλαίσιο των συνεργιών της ελληνογερμανικής συνέλευσης.

Οι φοιτητές θέλησαν να ενημερωθούν από τον κ. Πατούλη για τον τρόπο που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, τις αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος νόμος «Κλεισθένης», αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη χώρα μας, με στόχο να αντλήσουν πληροφορίες για την πανεπιστημιακή τους εργασία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλωσόρισε τους φοιτητές και αναφέρθηκε στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αλλά και στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων όπως είναι το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι «οι Ελληνικοί Δήμοι κράτησαν όρθιες τις κοινωνίες».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «απαιτείται στη χώρα μας αναδιάρθρωση του μοντέλου διοίκησης του κράτους με πυρήνα την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα διασφαλίσει την αυτονομία της». «Είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προώθηση της Περιφερειακής  και Τοπικής ανάπτυξης. Δυστυχώς ο “Κλεισθένης” δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα ενισχύει τον υπερσυγκεντρωτισμό του κράτους, που αφυδατώνει τις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε.

Με αφορμή τη συνάντησή του με τους φοιτητές ο κ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε εδώ στο σπίτι της Αυτοδιοίκησης ομάδας φοιτητών από Πανεπιστημιακή Σχολή της Βάδης – Βυρτεμβέργης με στόχο την ενημέρωση τους για ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των τοπικών αρχών στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Προτεραιότητά μας είναι, με όχημα την Αυτοδιοίκηση, να ενώσουμε όλους τους νέους της Ευρώπης, να εμπνευστούμε από αυτούς και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να κρατήσουμε τη νέα γενιά την πατρίδα μας και να της δώσουμε κίνητρα να συμβάλλει δημιουργικά στην επανεκκίνησή της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet