Στην Ξάνθη το δεύτερο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στην Ξάνθη το δεύτερο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

Τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, την Τετάρτη 4 Μαρτίου, ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το οποίο θα διεξαχθεί στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Elisso Xenia.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα χαιρετήσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Ξάνθης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και οι πρόεδροι των ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με εισηγητή, τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ Αλέξη Καστρινό, δήμαρχο Πηνειού.

Ειδική ενότητα συζήτησης αποτελούν τα τοπικά ζητήματα, στη διάρκεια της οποίας  θα μιλήσουν οι αιρετοί των δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου πραγματοποιούνται συνολικά επτά εκδηλώσεις. Μετά το Ηράκλειο και την Ξάνθη ακολουθούν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Στα Γιάννενα, 11 Μαρτίου, για τους δήμους Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
  • Στον Βόλο, 16 Μαρτίου, για τους δήμους Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
  • Στον Πειραιά, 27 Μαρτίου, για τους δήμους Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
  • Στο Αγρίνιο, 1η Απριλίου, για τους δήμους Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
  • Στο Λουτράκι, 22 Απριλίου για τους δήμους Αττικής και Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών εκδηλώσεων διαλόγου παρουσιάζονται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, οι θέσεις των δέκα πέντε θεματικών Επιτροπών της ΚΕΔΕ αναφορικά με το ΕΣΠΑ, την ανάπτυξη και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αγροτική ανάπτυξη, τις ορεινές περιοχές, θέματα παιδείας – νεολαίας, αθλητισμού, την απασχόληση και την κοινωνική οικονομία, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, την τουριστική ανάπτυξη, τη νησιωτική πολιτική, θεσμικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, ζητήματα ισότητας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, χωροταξίας, υποδομών και περιβάλλοντος, καθώς και ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Οι θέσεις και οι απόψεις που θα κατατεθούν από τους συμμετέχοντες, θα αποτελέσουν το αντικείμενο διαβούλευσης του Ετήσιου Συνεδρίου, όπου αναμένεται να αποφασιστεί το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών που θα καθορίσει την πορεία του θεσμού για τα επόμενα χρόνια.

Δείτε το πρόγραμμα της προσυνεδριακής εκδήλωσης στην Ξάνθη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet