Στην παρουσίαση της έκδοσης «Αχαρναί – Όψεις της Ιστορίας του Δήμου και της Πόλης» ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στην παρουσίαση της έκδοσης «Αχαρναί – Όψεις της Ιστορίας του Δήμου και της Πόλης» ο Γ. Πατούλης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε στην παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης «Αχαρναί – Όψεις της Ιστορίας του Δήμου και της πόλης», κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του δημάρχου Αχαρνών, Γιάννη Κασσαβού.

Η παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης έγινε στο δημαρχείο Αχαρνών, από την δρ. Ιστορίας της Τεχνολογίας και Διδάσκουσας στο ΕΜΠ Σοφίας-Αλεξίας Παπαζαφειροπούλου, η οποία είχε την επιστημονική επιμέλεια της έκδοσης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο δήμαρχος Αχαρνών, Γ. Κασσαβός, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ιλίου – Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρας, και ο χορηγός της έκδοσης, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Πρόκειται για μία έκδοση η οποία ανατρέχει στην ιστορία της πόλης, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεχάρη τον δήμαρχο Αχαρνών, αλλά και την επιστημονική ομάδα που επιμελήθηκε την έκδοση για το άρτιο αποτέλεσμα.

«Πρόκειται για μία εξαιρετική έκδοση που αναδεικνύει την ιστορία της πόλης και τους κατοίκους της. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελούν πρότυπο δημιουργικότητας και δραστηριοποίησης των τοπικών κοινωνιών με στόχο να μείνει μία σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η Αττική μας είναι ένας τόπος με πλούσια παράδοση και ιδιαίτερη φυσιογνωμία. Οφείλουμε όλοι να τιμούμε την ιστορίας της αλλά και να εργαστούμε για να χαράξει μία νέα, καλύτερη μέρα για τους πολίτες της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet