Στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής ο Γ. Πατούλης

Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων πραγματοποιήθηκε χθες στον Αρχιεπισκοπικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, η τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ο οποίος είναι έβδομος κατά σειρά ποιμενάρχης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Στην τελετή παρέστη o πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, δήλωσε:

«Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αποτελεί μια άξια επιλογή και ο ρόλος του θα είναι καταλυτικός στην ενδυνάμωση των σχέσεων της Μητέρας Πατρίδας με την ομογένεια.

»Το σπουδαίο έργο που αφήνει πίσω του είναι η καλύτερη εγγύηση ότι και στα νέα  υψηλά του καθήκοντα, θα είναι εξίσου αποτελεσματικός και ουσιαστικός.

»Πρόκειται για μία άξια επιλογή που σηματοδοτεί μία νέα αρχή στην προσπάθεια της Εκκλησίας να ενώσει όλους τους Έλληνες ομογενείς.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα του συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες.

»Με τον Σεβασμιώτατο γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και μας συνδέει σχέση φιλίας και εκτίμησης. Στα χρόνια αυτά είχα τη χαρά και την τιμή να επισκεφθώ την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης και να ξεναγηθώ από τον κ.κ. Ελπιδοφόρο στις εγκαταστάσεις της, μεταξύ των οποίων και στην εμβληματική πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη. Επίσης είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να συντηρείται η Σχολή σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο»

Ο Γ. Πατούλης με δηλώσεις του στα ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης εκφράστηκε με ιδιαίτερα θετικά λόγια για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Στη συνέχεια είχε επαφές με Έλληνες ομογενείς, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους και να διαπιστώσει για άλλη μια φορά τη μεγάλη τους αγάπη για την Ελλάδα.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης θα κάνει τα πάντα για να ενδυναμώσει «ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της ομογένειας με τη Μητέρα Πατρίδα. Όλοι μαζί μπορούμε να ανεβάσουμε  την Ελλάδα ψηλά και να την βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας».

Τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, και την αμερικανική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας, Alex Azar, ο οποίος είναι Ορθόδοξος. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Κατρούγκαλος, ενώ τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη. Επίσης, εκτός από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Κασίμης. Παρόντες, επίσης, ήταν οι επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας στις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ, καθώς και πολλοί πολιτικοί παράγοντες από την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απέστειλε τιμητικά για την τελετή εξαμελές άγημα των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet